Lelépő
Image default

Két helyszínen készül húsvéti programokkal a Fővárosi Állatkert

Nagypéntektől húsvét hétfőig sokféle programmal, látványetetésekkel, állattréningekkel és bemutatókkal, családi tojásvadászattal és kreatív kézműveskedéssel várja a közönséget a Fővárosi Állat- és Növénykert.
 
A közelmúltban született mangalica kismalacokkal és az állatsimogatóban világra jött kecskegidákkal is találkozhatnak a látogatók. Közben az Állatkert a felelős állattartásra is felhívja a figyelmet, hangsúlyozva, hogy csak az vásároljon nyulat házikedvencnek, aki hosszútávon is felelősséggel tud róla gondoskodni.
Családi tojásvadászat, kézműveskedés, látványetetések
Április 7-től 10-ig, azaz nagypéntektől húsvéthétfőig a húsvéthoz kapcsolódó programokkal várja látogatóit az állatkert. A Varázshegyben például a kreatív kézműveskedésben próbálhatják ki ügyességüket a gyerekek, de lesz családi tojásvadászat is, amely a főbejáratnál lévő információs pavilontól indul. Ugyancsak a főbejáratnál közös fotót is lehet készíteni a Nyuszival és a Tavasztündérrel.
 
 
Naponta huszonhárom különféle bemutatót, tréninget és látványetetést is tartanak. Lesz állati helyszínelés, denevér látványetetés, oroszlánfóka tréning, pingvinetetés, elefánttréning, bemutató az állatkert vadállatmentő munkájáról, elefánttréning és kea látványetetés is. Meg lehet majd nézni a pingvinek, a sörényes hangyászok, a gorillák és a ragadozók etetését is, a Cápasuliban pedig a gondozók könnyűbúvár felszerelésben merülnek le a cápák közé. 
 
Külön figyelmet szentelnek a felelős állattartásnak: ebben a témában mind a négy napon lesz két-két előadás a Varázshegy Darwin-termében, 13.30-as és 15.30-as kezdési időponttal. 
 
Malacok, kecskegidák, kisbárányok
Az állatkert háziállatokat bemutató zónájában, ahol az állatsimogató is található, több állatnál is gyermekáldás volt az elmúlt hetekben. A közönség már most megcsodálhatja Kucu, a Szabó Lőrinc-i ihletésű nevet viselő mangalica koca tíz kismalacát, illetve a törpekecskéknél cseperedő tizenöt gidát. Húsvétra már a nemrégiben született gyimesi racka bárányokat is kiengedik a karámba.
A Margitszigeten is lesznek programok
A Fővárosi Állat- és Növénykert kezelésében működő Margitszigeti Kisállatkertben is lesznek programok, méghozzá mind a négy napon, a pónisétáltatástól a kézműves sátorig. Minden nap 13 órai kezdettel a kisállatkert dolgozói egy külön program keretében mutatják be az itt lakó állatokat, köztük például az itt lakó mentett madarakat is.
 
lelépő.hu

Kapcsolódó