Lelépő
Image default

Hamarosan új tanösvényen fedezhetjük fel a Balaton kincseit

A Keszthelynek elkülönített TOP Plusz pályázati forrásból 8,7 milliárd forintból valósulhatnak meg fejlesztések a közeljövőben. Ezt jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján a város polgármestere.

Hatalmas pénzből fejlődhet Keszthely

Manninger Jenő arról számolt be, hogy a 8,7 milliárd forintos európai uniós forrásra váró fejlesztések előkészítését, tervezését tavaly felgyorsították. Így az év első felében, a pályázati lehetőségek meghirdetése után már elkészülhetnek a beadásra szánt tervek. Ezek társadalmi, szakmai vitái még folynak.

A tavasszal benyújtani tervezett pályázatok között szerepelnek a keszthelyi Balaton-part sétányának további beruházásai.

Csodás sétány és tanösvény születik

A déli partszakasz mentén, Natura 2000 területen sétányt és tanösvényt alakítanak ki háromszáz millió forintból a volt Zalatour kemping Balaton felőli oldalán. A vasútállomás part felőli oldalán 1,1 milliárd forint felhasználásával alakítanak ki egy százhetven férőhelyes parkolót a strand és a környékbeli létesítmények kiszolgálására.

A Balaton-parton, a Sirius Hotel és a Royal Homes előtti területen szélesebb, attraktívabb sétányt alakítanak ki száznegyven millió forintból. Ugyancsak a parti fejlesztések közé tartozik, hogy a futballpálya területén korzót és kiszolgálóépületeket építenek több mint 1,5 milliárd forintból.

Bővül a Balaton Színház is

A keszthelyi belváros és Zámor városrész csapadékvíz-elvezetési problémáinak megoldására 600 millió forintot terveznek fordítani, mintegy 1,3 milliárdból pedig a Balaton Színház vendégfogadó terét fejlesztenék.

Belterületi úthálózat felújítására kilencszáz millió forintot, kerékpárutak és hozzájuk kapcsolódó szolgáltatások bővítésére pedig hatszázötven millió forintot fordítanának. A polgármester jelezte: az útkorszerűsítések, útfelújítások is lesznek.

Ezt olvastad már?

Nagy volumenű projekt zárult le Hévíz és Keszthely környékén. Nettó több mint hatszázhatvan millió forintos támogatásból történtek meg a komoly lépések az ország talán legszebb, védett lápvidékének megőrzésére.

Varázslatos két tanösvény vezet keresztül az ország egyik legszebb lápvidékén

Lelépő, MTI

Kapcsolódó