Lelépő
Image default

Ez az egyetlen dolog kell ahhoz, hogy a téli szünetben ingyen utazhassanak a gyerekek

A december 22. és január 8. közötti téli szünetben minden gyermek, aki a jegyvásárlás során felmutatja világoskék Kajla útlevelét és személyazonosító igazolványát (diákigazolvány vagy személyi), korlátlan alkalommal díjmentesen utazhat a MÁV-START, a Volánbusz és a GYSEV belföldi járatain.
 
December 22. és január 8. között minden gyermek korlátlan számban díjmentesen utazhat a MÁV-START, a Volánbusz és a GYSEV belföldi járatain
 
a pecsétgyűjtő világoskék Kajla útlevél és személyazonosításra alkalmas igazolványának (diákigazolvány vagy személyi igazolvány) felmutatásával.
 
A korábbi sárga és sötétkék útlevelek ingyenes utazásra már nem jogosítanak – jelezte a MÁV.
 
 
A díjmentes utazásra szóló Kajla vasúti regisztrációs jegyet előre meg kell váltani, melyre a pénztárakban, a jegykiadó automatáknál, az új ELVIRA felületén és a MÁV applikáción keresztül van lehetőség. A jegyet egy útra és oda-vissza útra is meg lehet vásárolni az általános utazási szabályok szerint.
 
Az ingyenes utazás 2. kocsiosztályra érvényes, feláras vonatokra a gyorsvonati pótjegyet, a pót- és helyjegyet, a helyjegyet, vagy a pótjegyet a Kajla kampány keretében díjmentesen utazó gyermek részére is meg kell vásárolni.
 
A MÁV-START és a GYSEV járatain a gyermekkel együtt utazó egy vagy két kísérő 33 százalékos kedvezményben részesül, amennyiben más kedvezménnyel nem rendelkezik.
 
 
Volánbuszos utazás esetén a „Kajla regisztrációs jegy” elővételben megváltható a társaság pénztáraiban és utazáskor az autóbuszjáratok fedélzetén is.
 
A Volánbusznál a gyermekekkel együtt utazó kísérők menetjegyüket a társaság hatályos díjszabása és kedvezményrendszere alapján vásárolhatják meg. A távolsági kiegészítő jegyre kedvezmény nem érvényesíthető, így (országos besorolású) emelt szintű szolgáltatást nyújtó autóbuszjárat igénybevétele esetén, a kiegészítő jegyet mind a gyermek, mind pedig a kísérő részére meg kell váltani.
További információk ITT érhetők el. 
 
lelépő.hu

Kapcsolódó