Lelépő
Image default

Ünnepi fényfestés varázsolja mesebirodalommá az egyik legszebb magyar arborétumot

Különleges látványossággal gazdagodott a badacsonyörsi Folly Arborétum, a kert növényeit és térelemeit megelevenítő fényattrakcióknak köszönhetően az arborétum egy teljesen új, varázslatos arcát mutatja meg a látogatóknak.
 
A Folly fejlesztésének köszönhetően 3D technológiával és tér-illúziókeltő animációkkal megvalósuló, nyolc különböző elemből álló fényfestést csodálhatnak meg a látogatók az arborétumban.
 
A fényeket minden nap 16:30-kor kapcsolják fel.
 
 
A fényfestéssel az arborétum több pontján kelnek életre a növények és a kültéri alkotások,
 
így például találkozhatunk a kertre elégedetten letekintő alapítókkal vagy az arborétum különböző növényeivel és tobozaival is – mindezt a lombokra kivetítve.
 
 
Az érdeklődők vezetett séta során is megismerhetik a vetítéseket. A látogatókat elsőként az arborétum bejáratánál található üdvözlőkő fényjátéka varázsolja el, de rácsodálkozhatnak a lézernyalábbal megvilágított csüngő kék atlaszcédrus ligetre, vagy
 
az animáció által megelevenedő „Békesség nektek” szoborra is.
 
 
A családok és baráti társaságok emellett kalandokkal teli, kerti szabadulószobában is megmérettethetik magukat. A kert változatos élővilágát vezetett kerti séta során mutatják be, ahol a Bibliában és a Folly Arborétumban egyaránt megtalálható növényekkel is megismerkedhet a látogató, aki
 
a színes programpaletta mellett éttermi specialitásokat, megújult süteményválasztékot és borokat is kóstolhat a helyszínen.
 
 
December 27-től január 8-ig minden nap hosszabbított nyitvatartással, 9 és 20 óra között működik az arborétum.
 
lelépő.hu, fotók: Folly Arborétum

Kapcsolódó