Lelépő
Image default

Megnyitott Budapest első Marokkói étterme

A Jouri, a főváros első marokkói étterme a Semmelweis utcában nyitotta meg a kapuit október végén. A marokkói tematikájú konyhát vezető Jourinak ugyanaz a tulajdonosa, mint a szintén a közelben található Byblos étteremnek.

Elképesztően izgalmas ízkombinációk várnak

A marokkói étterem meseszép, autentikus környezetben várja a vendégeket, de természetesen az arab konyhának ezen szegmensét megidéző étlap is tele van tradicionális fogásokkal.

A vendégek választhatnak kuszkuszos egytálételek közül, látványos tagine-ok, húsos főételek, és nagyon friss ízvilágú saláták is az étlapra kerültek. Az itallapon a tradicionális teák mellett modern koktélok és nemzetközi borválogatás is megtalálható.

A marokkói konyháról

A marokkói konyha sokszínű és ízekben, fűszerekben gazdag. Előszeretettel használják a kurkumát, a koriandert, a kardamomot, a gyömbért, a borsmentát és a szafránt. A főételek jelentős részét egy tajine nevű, hagyományos marokkói tálban készítik el, amelyben a húsos és zöldséges fogások lassan főnek tökéletesre.

A fogások ízvilága gyakran az édes-savanyú ellenétre támaszkodik, az ételekben mesésen tud találkozni a méz, a datolya és más gyümölcs. A kuszkusz a legalapvetőbb köretnek számít, amit milliónyi módon tudnak variálni a húsokkal, zöldségekkel és a fűszerekkel.

A tradicionális marokkói ételek közül kiemelkedik a húsos vagy édes ízvilágban elkészíthető bastilla, a paradicsomos lencseleves, vagyis a harira és a húsos-zöldséges egytálételek, azaz a taginek.

Lelépő, fotók: Jouri Facebook oldala

Kapcsolódó