Lelépő
Image default

Ingyenes nyílt napokkal indítja az évet a Folly Arborétum

Január 2-8. között nyílt napokat tart a Folly Arborétum, mely során a környező települések lakói ingyenesen csodálhatják meg a téli arborétumot. A belépéshez csupán a lakcímkártya felmutatása szükséges, így minden olyan látogató díjmentesen juthat be a kertbe, akinek a lakhelyének az irányítószáma 8250 és 8319 közé esik.

A nyílt napok alatt a Folly számos meglepetéssel készül: a szürkület után megcsodálható, ahogy az egyedülálló fényfestésnek köszönhetően életre kelnek az Arborétum növényei és kültéri alkotásai, de az iskolai szünet napjaira tervezett programoknak köszönhetően

a vendégek kalandokkal teli, kerti szabadulószobára, holdfénytúrára, valamint a Biblia növényeit bemutató vezetett kerti sétára is jegyet válthatnak.

 

A badacsonyörsi Folly Arborétum első örökzöldjeit Dr. Folly Gyula pécsi orvos telepítette száztizenhét évvel ezelőtt. Az induláskor alig fél hektárnyi területből ma már öthektáros arborétum lett, ahol

több mint négyszáz tűlevelű és kétszáz lombos fa- és cserjeféle virul.

Az arborétum gondozását Folly Gyula utódai vitték tovább, a család négy generációjának elkötelezett munkája és kitartása pedig a Balaton édenkertjévé varázsolta a helyet.

Az itt található négy világtáj növényei, a különleges cédrusok, ciprusok és borókák egész évben várják a látogatókat.

lelépő.hu

Kapcsolódó