Lelépő
Image default

Kiderült, honnan indul és merre halad majd az ország első számú kerékpárversenye

Szentgotthárdról rajtol, Nyugat-Magyarországra koncentrál és Budapestet is érinti a Tour de Hongrie, melyet május 10. és 14. között rendeznek majd meg 44. alkalommal.
 
„Az elmúlt években olyan rangos mezőny érkezett a Tour de Hongrie-ra, hogy ennél nem tudunk rangosabb mezőnyt összehozni” – nyilatkozta négy hónappal a magyar körverseny startja előtt Eisenkrammer Károly főszervező.
 
A legutóbbi versenyen például Fabio Jakobsen két, holland honfitársa, Dylan Groenewegen egy szakaszon győzött, ezt követően mindketten nyertek szakaszt a Tour de France-on is.
 
 
A verseny immár a ProSeries-sorozat része. Ilyen kategóriájú többnapos versenyből az elmúlt években 19-et rendeztek meg Európában, szakmai, biztonsági és média szempontok alapján öt viadal kiesett ebből a körből, és csupán a Tour de Hongrie került be.
 
„Aki 2023 májusában szeretne a világ legjobb sprintereivel meccselni, az nem a Giro d’Italián fog indulni, hanem a Tour de Hongrie-n.”- jelentette ki Eisenkrammer.
 
Tavaly az ötnapos Tour de Hongrie négy etapja szólt a sprinterekről, ezúttal egy kicsit szeretnék a kerékpársport egy „másik arcát is kihangsúlyozni”.
 
A sík befutók mellett megkeresték „Magyarország legmeredekebb utcáit, útjait”, ahol azok is tudnak teljesíteni, akik hegyen jobban mennek.
 
 
2022-ben Kelet- és Észak-Magyarország adta az útvonal jelentős részét, idén a nyugati országrészre helyeződik a figyelem.
 
„Az első szakasz indulása Szentgotthárd lesz, a nyugati határ mellől fog indulni a verseny és az idén 150 éves Budapest is bekerül az útvonalba” – árulta el a főszervező, hozzátéve: a teljes útvonalat várhatóan egy hónap múlva ismertetik.
 
MTI – lelépő.hu, fotók: Tour De Hongrie

Kapcsolódó