Lelépő
Image default

Éjjel-nappal megtekinthető a legújabb magyar múzeum tárlata a legfényesebb sportsikereinkről

Magyarországon egyedülálló 3D múzeum nyílt a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesülete gondozásában. A virtuális tárlat az egyesület tagjainak életrajzait, relikviáit mutatja be. Olyan olimpiai, világ- és Európa-bajnokok győzelmei elevenednek meg, mint a tornász Keleti Ágnes és Magyar Zoltán, a vízilabdázó Faragó Tamás és Kásás Tamás. De a közönség bepillantást nyerhet többek között a birkózó Hegedüs Csaba, vagy a vívó Rejtő Ildikó és Nagy Tímea korabeli küzdelmeibe.

Újszerű megközelítést alkalmaznak a virtuális tárlaton

A tárlat újszerű módon tálalja a relikviákat, az egyes sportolókhoz kapcsolódó dokumentumokat. Ezek a virtuális térben szinte „kézbe vehetők”, elforgathatók, körbe járhatók –

ehhez hasonló feldolgozás Magyarországon még nem volt.

A 3D múzeum két impozáns épületből „áll”, az élő legendák és az angyalok tornyából. Mindenkinek külön szintje van a toronyban, amelyet Schüller Ferenc építész tervezett.

Nagy Tímea, az egyesület elnöke kiemelte, a múzeummal a mai kor kihívásainak eleget téve szerették volna megmutatni az egyes generációknak azt a világot, amelyben a halhatatlanok maradandót alkottak.

Egyedülálló a halhatatlan sportolókról szóló múzeum

„Nagy munka van mögöttünk, egyedülállót álmodtunk. Elkészült a nagy mű, most kirakjuk a nagyközönség elé, reméljük, jól fogadják majd” – mondta hétfőn az M4 Sport Nemzeti Sporthíradó című műsorában a kétszeres olimpiai bajnok vívó.

Kiemelte:

minden érintett maga rendezte be a róla szóló tárlatrészt.

„Én abban reménykedek, hogy a virtuális térben sokakhoz eljutnak ezek az információk, és ha van rá lehetőségük, élőben is találkoznak majd velünk” – fogalmazott a nyolcszoros sakkolimpikon, kétszeres sakkolimpiai bajnok Polgár Judit, aki szerint nagyon látványosra, inspirálóra sikerült a kiállítás.

A Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületének tagjai – akik közül nyolcan a Nemzet Sportolói is egyben – folyamatosan járják az országot és pódiumbeszélgetéseket tartanak.

A 3D múzeum ezt a fajta küldetést egészítheti ki, amely a sikert, a munkába vetett hitet, és hazaszeretetet tárja az érdeklődők elé – áll a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületének közleményében.

A virtuális múzeum ingyenes, ide kattintva barangolható be.

Lelépő

Kapcsolódó