Lelépő
Image default

Itt a vakáció, a gyerekek ismét ingyen utazhatnak számos belföldi járaton akár a Balatonra is

A iskolai szünidő alatt minden alsó tagozatos gyermek, aki rendelkezik világoskék Kajla útlevéllel, díjmentesen utazhat a MÁV-Start, a Volánbusz, a GYSEV, a Bahart és a Mahart belföldi, helyközi járatain.

Szombaton, június 17-én indul a nyári szünet minden iskolás számára, az öt éve töretlen népszerűségnek örvendő „Hol vagy, Kajla?” program pedig idén nyáron is számos programlehetőséget és kedvezményt nyújt a kisiskolásoknak és családjuknak.

Az alsósok egészen augusztus 31-ig ingyen utazhatnak belföldön, számos vonat-, busz- és hajójáraton. Nincs másra szükség, mint a világoskék Kajla útlevélre (a korábbi sárga és sötétkék útlevelek ingyenes utazásra már nem jogosítanak), és személyazonosításra alkalmas igazolványra (diákigazolvány vagy személyi igazolvány), amivel kiváltható a Kajla regisztrációs jegy.

A nyári szünetben emellett ismét elérhető a „KajlaBalaton24 jegy” is.

A jegy az utas által megjelölt időponttól számított 24 óráig érvényes, de legkésőbb augusztus 31. nap végéig.

A kedvezményes jeggyel egy napig korlátlanul lehet utazni

a Volánbusz Balatonfüred–Tihany között közlekedő menetrend szerinti járatain. Emellett használható a MÁV-Start balatoni vonalain. Érvényes a Szabadbattyán–Tapolca, Szabadbattyán–Balatonszentgyörgy és Balatonszentgyörgy–Sümeg között valamint, a balatonfenyvesi kisvasúton.

Mint ismert, a „Hol vagy, Kajla?” program öt éve, 2019 nyarán indult el. A kezdeményezés célja, hogy kisiskolások megismerjék, és családjukkal közösen beutazzák Magyarországot. Az elmúlt évek tapasztalata azt mutatja, hogy az ország szinte minden régiójába szívesen látogatnak el családjukkal a gyerekek.

Lelépő, fotók: Unsplash, MÁV

Kapcsolódó