Lelépő
Image default

Ennyi volt – A hétvégen utoljára indul útjára a végleges bezárás előtt az erdei kisvasút

Szomorú és fájó hírt jelentett be közösségi oldalán a Gödöllői Erdei Vasút. A környékbeliek által nagyon kedvelt és szeretett kisvasút október másodikán végleg leáll, működése megszűnik.

A gödöllői térség egyik legmeghatározóbb turisztikai eleme számos gyermek és felnőtt arcára csalt mosolyt az elmúlt években. 2017 óta üzemelt az erdei kisvasút, akkor a Gödöllői Erdészeti Arborétumot kezelő Pilis Parkerdő Zrt.-vel együttműködve. Az erdei kisvasút üzemeltetése mögött egy egyesület állt, aminek célja az volt, hogy az általuk összegyűjtött műszaki történeti emlékek gyűjteménye méltó helyre kerüljön és az Arborétum is népszerűbbé, ismertebbé váljon.

„Az Arborétum területe kezelőt váltott és a Pilis Parkerdő az együttműködésben vállalt szerepét átadta az új kezelőnek. Sajnos az új kezelő más koncepciót szánt a terület hasznosításának, amibe a kisvasút és azt látogató széles társadalmi réteg nem illik bele” – írják most közösségi oldalukon. Hozzáteszik, a helyzettel egyetérteni nem tudnak, de nem tehetnek a döntés ellen semmit.

Ahogyan arról a Lelépő is írt, tavasszal már drámai helyzet alakult ki a gödöllői kisvasúton. Üzemeltetői a Facebook oldalukon adtak tájékoztatást arról, hogy április 1-től bizonytalan ideig szünetel a menetrendi közlekedés a Gödöllői Erdei Vasúton. Akkor úgy fogalmaztak: „az ország egyetlen állami források nélkül működő erdei kisvasútjaként a továbbiakban adományokból és önkénteseink saját erőforrásaiból nem tudjuk fenntartani a rendszeres menetrendi közlekedéssel járó veszteségeket.”

Az erdei kisvasút szeptember 30-án indul utolsó útjára, a búcsúra egy családi napot is szerveznek.

Erről bővebben ide kattintva lehet tájékozódni.

Lelépő, fotók: Gödöllői Kisvasút Facebook oldala

Kapcsolódó