Lelépő
Image default

Egyetlen hétvégére bárki számára láthatóvá válnak a Gerbeaud család féltve őrzött ereklyéi

165. születésnapját ünnepli október 13-án a Gerbeaud, Budapest ikonikus kávéháza. Az alkalomra pedig egy egészen különleges előadással és minitárlattal is készülnek.

Ünnepi hétvége a Gerbeaud-ban

Október 13-án veszi kezdetét a történelmi Gerbeaud 165. születésnapi hétvégéje. Az előadás egy lenyűgöző utazásra hív a Gerbeaud család ünnepeibe, bemutatva hagyományaikat és azokat az egyedi pillanatokat, amelyek az ikonikus cukrászda történetét alakították.

Molnár Gyöngy Krisztina művészettörténész a fennmaradt források, archív képek, dédelgetett emlékek segítségével kelti életre a történelmet. Gyöngy kilenc éve foglalkozik műemléki épületek fejlesztésével. Doktorjelölt az ELTE BTK Művelődéstörténet Doktori Iskolájában, ahol

kutatásának témája a Gerbeaud család- és cég története, amellyel immár öt éve foglalkozik.

Kutatásai során nem csupán itthon, hanem Svájcban is lehetősége volt eddig ismeretlen forrásokat fellelnie és találkozott ma élő leszármazottakkal.

Különböző szakfolyóiratokban, tanulmánykötetekben megjelent publikációjában a Gerbeaud család, valamint a vállalat eddig nem ismert oldalát mutatta be. Ezekbe a titkokba most mindenkit beavat.

Minitárlat féltve őrzött ereklyékkel

Ez azonban még nem minden. Az Iparművészeti Múzeummal együttműködve nyílik meg a Gerbeaud születésnapi mini tárlata is. Az átmenetileg Ráth György-villában üzemelő Iparművészeti Múzeum, igazi Gerbeaud ereklyéket őriz a raktárában, amikkel

csak ezen a hétvégén találkozhatnak az érdeklődök.

A program részletei ide kattintva érhetők el.

Ezt olvastad már?

Megkerülhetetlen cukrászlegendák, a csoki iránti szerelemből született friss kisvállalkozások, ékszerdobozhoz hasonlító helyiségek és nagypolgári miliő. Ezek jellemzik a legjobb cukrászdákat, melyek rangsorát idén is összeállította a Dining Guide. Az idei Audi-Dining Guide TOP 100 Étteremkalauz keresztül-kasul bejárta Magyarországot, hogy felkutassa azt a tizenöt legkiválóbb cukrászműhelyt, mely helyet kapott a 2023-as toplistán.

Az ország legjobb desszertjeiért ezekbe a cukrászdákba kell menned

Lelépő, fotók: hivatalos oldalak

Kapcsolódó