A Balaton-imádók számára az igazi balatoni szezon már jó ideje szeptemberben kezdődik. A szellős strandok és utcák, az indián nyárral vegyülő szüret után ráérős ebédek, vacsorák és borkóstolók várják a látogatókat. Ilyenkor a vendég mellett a vendéglátónak is jobban van ideje a szó szoros értelemben vendéget látni.
Nem véletlenül ilyenkor – októbertől áprilisig – zajlanak a Gasztrohegy hétvégéi. Az új „évadot” most másodszorra fejelik meg egy szeptemberi tapas hétvégével, hogy megmutassák:
a mediterrán életérzésért nem kell Badacsonynál messzebbre utazni.
Ősszel egy különleges arcát mutatja meg Badacsony
„Augusztus 20. után kezdődik számunkra az év talán legizgalmasabb időszaka, ami teret ad a különlegesebb programoknak. Amikor végre van idő kitalálni az eseményeket, a séfeknek az ételeket, a vendégek pedig kiélvezhetik az igazi, kompromisszum mentes nyaralást” – meséli Budavári Dóra. Hozzáteszi, ősszel a szüret izgatottsága, a színes táj, az újborok hoznak mindig valami újat, télen pedig egy nagy séta után beülni egy vendéglő melegébe.
Úgy véli, ez az igazi kizökkenés a hétköznapokból.
Idén ősszel a Gasztrohegy hétvégéire a vendéglátók extra ételekkel készülnek. A szeptemberi tapasozás után jönnek a vadak, lesz világkonyha hétvége, de a strandos klasszikusokat is kicsit kipofozzák és tányérra rakják majd.
Gasztrobérlettel a kulináris élményekért
A Gasztrohegy hétvégékre a tapasos hétvégén kívül gasztrobérlet váltható, mely négy kóstolót tartalmaz italkísérettel négy választott fő helyszínen. A programfolyam fő helyszíne a Laposa Birtok, a Hableány, a Tilia Borvendéglő, a Hotel Bonvino Borbár. Csatlakozott a Borbarátok Vendéglő, a Kisfaludy-ház Étterem és a Vánkos is. Kiegészítő helyszínként jelenik meg a Pláne Badacsony borterasz, az Éliás Birtok, az Istvándy Birtok és a Borműhely.
Íme a menetrend:
- Szeptember 30 – október 1. TAPASOK hétvégéje
- Október 21-22. Világok konyhája – Utazás a föld körül
- November 25-26. Vadak & minden, ami erdő
- December 28-29-30. BADACSONYI TÖRTÉNETEK – helyi receptek, avagy mit ettek nagyanyáink és mi lehetett Kisfaludyék tányérján?
- Január 20-21. Halak a hegyen – Fish & Hill
- Február 24-25. TÜZES hétvége – Tábortűz, misztikum, lávakő, szenvedély a vulkánok földjén
- Március 23-24. Magyaros fogások hétvégéje – Tökéletes klasszikusok & hagyományok megcsavarva
- Április 20-21. Beach Food!!! – Gyere nyár!
Lelépő, fotók: Gasztrohegy Badacsony facebook oldala