Lelépő
Image default

A mediterrán életérzésért most elég Badacsonyig menni

A Balaton-imádók számára az igazi balatoni szezon már jó ideje szeptemberben kezdődik. A szellős strandok és utcák, az indián nyárral vegyülő szüret után ráérős ebédek, vacsorák és borkóstolók várják a látogatókat. Ilyenkor a vendég mellett a vendéglátónak is jobban van ideje a szó szoros értelemben vendéget látni.

Nem véletlenül ilyenkor – októbertől áprilisig – zajlanak a Gasztrohegy hétvégéi. Az új „évadot” most másodszorra fejelik meg egy szeptemberi tapas hétvégével, hogy megmutassák:

a mediterrán életérzésért nem kell Badacsonynál messzebbre utazni.

Ősszel egy különleges arcát mutatja meg Badacsony

„Augusztus 20. után kezdődik számunkra az év talán legizgalmasabb időszaka, ami teret ad a különlegesebb programoknak. Amikor végre van idő kitalálni az eseményeket, a séfeknek az ételeket, a vendégek pedig kiélvezhetik az igazi, kompromisszum mentes nyaralást” – meséli Budavári Dóra. Hozzáteszi, ősszel a szüret izgatottsága, a színes táj, az újborok hoznak mindig valami újat, télen pedig egy nagy séta után beülni egy vendéglő melegébe.

Úgy véli, ez az igazi kizökkenés a hétköznapokból.

Idén ősszel a Gasztrohegy hétvégéire a vendéglátók extra ételekkel készülnek. A szeptemberi tapasozás után jönnek a vadak, lesz világkonyha hétvége, de a strandos klasszikusokat is kicsit kipofozzák és tányérra rakják majd.

Gasztrobérlettel a kulináris élményekért

A Gasztrohegy hétvégékre a tapasos hétvégén kívül gasztrobérlet váltható, mely négy kóstolót tartalmaz italkísérettel négy választott fő helyszínen. A programfolyam fő helyszíne a Laposa Birtok, a Hableány, a Tilia Borvendéglő, a Hotel Bonvino Borbár. Csatlakozott a Borbarátok Vendéglő, a Kisfaludy-ház Étterem és a Vánkos is. Kiegészítő helyszínként jelenik meg a Pláne Badacsony borterasz, az Éliás Birtok, az Istvándy Birtok és a Borműhely.

Íme a menetrend:

  • Szeptember 30 – október 1. TAPASOK hétvégéje
  • Október 21-22. Világok konyhája – Utazás a föld körül
  • November 25-26. Vadak & minden, ami erdő
  • December 28-29-30. BADACSONYI TÖRTÉNETEK – helyi receptek, avagy mit ettek nagyanyáink és mi lehetett Kisfaludyék tányérján?
  • Január 20-21. Halak a hegyen – Fish & Hill
  • Február 24-25. TÜZES hétvége – Tábortűz, misztikum, lávakő, szenvedély a vulkánok földjén
  • Március 23-24. Magyaros fogások hétvégéje – Tökéletes klasszikusok & hagyományok megcsavarva
  • Április 20-21. Beach Food!!! – Gyere nyár!

Lelépő, fotók: Gasztrohegy Badacsony facebook oldala

Kapcsolódó