Lelépő
Image default

Fantasztikus látvány a ködben úszó, felhőbe burkolózó Galyatető

A Galyatető télen-nyáron remek kirándulóhely, hiszen csodás túraösvényei minden évszakban látványos panorámával örvendeztetik meg a túrázót.

Mesés, misztikus táj

Tokaji Tímea lélegzetelállító fotókat készített novemberben a Galyatetőn, melyeket a Lelépő hivatalos Facebook csoportjában osztott meg.

A fotókon csodálatos arcát mutatja a Mátra, az őszi levelek már búcsúznak, a fák egyre kopárabbak, a tájba pedig misztikusan úszik be a köd, hogy aztán puha felhőtakaró vonja be a Galyatetőt.

A Galyatetőről

A Galyatető a Mátrai egyik legnépszerűbb turisztikai központja, lelátójából 360 fokos panoráma nyílik a környező tájra. Magyarország harmadik legmagasabb hegycsúcsa a maga 964 méteres magasságával, közigazdgatásilag Mátraszentimréhez tartozik.

Itt halad keresztül az Országos Kéktúra egyik legnépszerűbb, huszas számú szakasza is, az OKT-n haladók pedig gyakran a helyi turistaházban pihenik ki az út fáradalmait.

De mágnesként vonzza az urbexeseket is a Galyatető, hiszen itt található egy elhagyatott síugrósánc is, ami a zöld háromszög jelzésen közelíthető meg. A sánc életveszélyessé vált, az elhagyatott helyek szerelemeseinek is tilos felmászni rá.

Nem először osztjuk meg Tokaji Tímea látványos fotóit a Lelépőn. Ebben a cikkünkben a tavaszi napfelkelte fényeiben úszó Salgói várról készült fotói láthatók. Itt pedig egy interjú olvasható vele a Balaton Camino teljesítéséről, a testi és lelki töltődésről, a tervezésről, a változékony időjárás okozta kihívásokról és a legvarázslatosabb tájakról.

Négyszázezer lépés tíz nap alatt – A Balaton Camino-n feltárul a magyar tenger összes titka – Interjú

Lelépő, fotók: Tokaji Tímea

Kapcsolódó