Lelépő

Keresik az év legjobb teljesítménytúráját

A Teljesítménytúrázók Társasága idén is keresi a legjobb teljesítménytúrát. A verseny közönségszavazással dől el és egészen január 31-ig lehet ajánlani túrákat.

A Teljesítménytúrázók Társasága hosszú évek óta megválasztja az adott szezon legjobb túráit. Idén sem lesz ez másként, most is keresik a Hazai Legjobb Teljesítménytúrát. Tájékoztatásuk szerint szavazni csak azok tudnak, akik beneveztek és teljesítettek egy vagy több túrát.

A túrázók feladata az, hogy rangsorba állítsák az általuk teljesített túrákat, a legjobban tetsző túra 1-es sorszámot kap, a legkevésbé tetsző pedig az utolsó helyre kerül. A szervezet szerint az értékelés és a rangsor felállítása során érdemes figyelembe venni a rendezés összehangoltságát, a túra útvonalát, az útvonal követhetőségét, az igazoló füzet minőségét, a kitűző és az oklevél-emléklap minőségét, a rendezőség figyelmességét és az általuk nyújtott szolgáltatásokat (étel, ital).

A felállított rangsorokat a ttt.minosites@gmail.com email címre szükséges beküldeni, de postán is feladható a Teljesítménytúrázók Társasága, 1590. Budapest, Pf. 110. postafiókra január 31-ig.

2022-ben az év legjobb teljesítménytúrája a Mátra 115 lett, második helyen végzett a Kazinczy emléktúra, a dobogó harmadik fokára pedig a Kék Balaton állhatott fel. A legjobb tíz közé bekerült a mátra Kiss Péter Emléktúra, a Vadrózsa, a Börzsöny Akciócsoport által szervezett Kitörés emléktúra, a Téli Kab-hegy, a Kovács Beáta emléktúra, a Tanúhegyek nyomában túra és az Örsi-Somlyó teljesítménytúra is.

Lelépő

Kapcsolódó