A Balatoni Turizmus Szövetség szervezésében választották meg az Év balatoni fagylaltját. A siófoki eseményen a szakmai zsűri huszonnégy kreációt kóstolt végig. A fagylalatokat a magyar tenger legjobb cukrászdái és fagyizói mutatták be.
Idén is megválasztották az Év balatoni fagylaltját, amelyre a környék szakembereinek nagyszerű ízkombinációi kerültek bemutatásra. Az idei versenyen különösen nagy hangsúlyt kapott a helyi alapanyagok felhasználása. A cukrászok által prezentált különlegességekben balatoni aszút, díjnyertes mézet, meggysört és lokális, friss gyümölcsöket is felhasználtak.
Az Év balatoni fagylaltjáról szakértő zsűri döntött, aki között ott volt a Gelato World Cup világbajnoki bronzérmes csapata mellett Erdélyi Balázs, a Magyar Cukrász Ipartestület szakmai elnöke és Fekete Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke is.
Az ítészek huszonkét fagylalt-különlegességet kóstoltak végig, a döntés során figyelembe vették az ízt, a textúrát és a kreativitást is.
Az Év balatoni fagylaltja címet a Promenád kávéház balatoni mámor nevű kreációja nyerte el.
A fagylalt a környéken termő fügére fókuszál, annak édes ízét a dió és a jól megválogatott fűszerek egészítik ki.
A Pingvin fagyizó és cukrászda, a Füge fagyi udvar és kávézó, a Bagaméri fagyizója különdíjat kapott.
Lelépő