Lelépő
Image default

Augusztus utolsó napján igazi pezsgős fiesztára vár Etyek

Két kóstolóval egybekötött birtokbemutató és masterclass is színesíti majd a Pezsgőkonferenciát, emellett gasztronómiában és buborékos italokban is világszínvonalat ígérnek a szervezők, augusztus 31-én.

Izgalmas és fontos szakmai programok várnak

Borászok és borkedvelők, profik és a buborékos italok rajongói is megtalálják a számításukat a Pezsgőkonferencián és Pezsgőünnepen, ez egyértelműen kiderült az elmúlt évek tapasztalataiból. A programterv szerint lesznek egyetemi szintű előadások is, de nagy hangsúlyt fektetnek a szervezők a nagyon várt vezetett kóstolókkal színesített birtokbemutatókra és masterclassokra.

A cél, hogy megmutassák: a bor és a pezsgő elsősorban nem alkohol, hanem kulturális érték.

Az előadások listáját böngészve rögtön látszik, hogy impozáns birtokokkal „találkozhatnak” a résztvevők. Megismerhetik és „megkóstolhatják” a Champagne Henri Giraud házat Stephane Barlein kereskedelmi igazgató jóvoltából. Pepe Raventós pedig online előadás keretein belül mutatja be a Raventós-i Blanc-t. Figyelemmel kísérhetjük a szomszédban lakó konkurencia munkáját, hiszen Peter Szigeti egy masterclass keretein belül beszél az osztrák Sekt PDO-ról.

A fenntarthatóság manapság megkerülhetetlen téma, nem véletlen tehát, hogy a szervezők ezen az eseményen is figyelmet szentelnek ennek. Kató András jóvoltából három fantasztikus tétel kóstolóján keresztül tesznek majd rendet az organikus, biodinamikus és natúr pezsgők témájában.

A borok világában is egyre erősödő trend csökkentett alkoholos és alkoholmentes termékek témaköre. A jövő fogyasztói igényeinek megismerésében Evans Victoria magyar sommelier bajnok lesz a segítségünkre.

Etyeket egyre több helyen kezdik a magyar pezsgő fővárosaként emlegetni. A készülőben lévő Etyeki Eredetvédett Pezsgő kérdéséről Szövényi Áron beszél majd az „etyeki szemmel”.

Szakmázás után fieszta

A komoly szakmai program, a vezetett kóstolók és érdemi viták után a pezsgő kulturális és gasztronómiai értékét helyezik középpontba. Fantasztikus élményt kínál majd a Pezsgőünnep, amelynek

során egy valódi fieszta veszi kezdetét.

Szenzációs pezsgők és champagne-ok mellé kreál felejthetetlen fogásokat Pallag Dávid (Rutin Budaörs) és Csonka Dávid (Rókusfalvy Fogadó). Ezt követően a Vince standján a fenntarthatóság jegyében készült nemzetközi pezsgőválogatást kóstolhatunk meg. Az Etyeki Pezsgőbárban az etyeki tételeket tesztelhetjük, mindezt Iván Szandrának (zongora) és Jász Andrásnak (szaxofon) köszönhetően, élő zene kíséretében.

Lelépő

Kapcsolódó