Lelépő
Image default

Három budapesti hely, ami az egészséges hedonizmus ünnepli

Az év első napján tízből nyolcan az életmódváltást, az egészségtudatosabb táplálkozást fogadják meg, ám általában január közepére a kezdeti lelkesedés alábbhagyni látszik. Vannak azonban olyan éttermek a fővárosban, amelyek nemhogy hátráltatnának bennünket diétás céljaink elérésében, hanem hozzá is segítenek bennünket. Ezek közül szemezgettünk.
Fű Juice Bár
A Fű Juice Bárt három hölgy nyitotta meg. Gondoltak egy egészségeset és megálmodták vendéglátóhelyüket, ahol bogyókból, növényekből, gyümölcsökből, pirosakból, zöldekből hidegen préseléssel kreatív juice-okat varázsolnak. Fantasztikus italaik nem csak, hogy egészségesek, hanem frissítőek, hozzásegítenek a vitalitásunk megőrzéséhez,
 
csordultig töltenek bennünket energiával és erősítik immunrendszerünket is.
 
Januárra ráadásul egy fantasztikus három napos detox juice-kúrát is elkészítettek, amely maximális vitaminlöketet, hatékonyabb anyagcserét és emésztést, illetve aktív immunrendszert eredményez.
 
Greenhabit
 
Az egészséges hedonizmust hozza karnyújtásnyira az Allee-ban található Greenhabit, ahol fantasztikus fogások készülnek csupa olyan alapanyagból, amiért szervezetünk köszönhetet mond. A tápanyagok egyensúlyán, a tudatosságon és a szezonális alapanyagokon alapuló fogások között vannak vegák és húsosak is. 
 
 
Kihagyhatatlan a sütőtök, beluga bowl muhammara csirkével, de kóstolhatunk különböző kemencében sült flatbread-eket és egészséges desszerteket, így tápiókapudingot vagy sütőtökös browniet is.
The Acai Spot Budapest
 
Immáron hét éve üzemel a The Acai Spot Budapesten, ahol kifejezetten acai tálakat és más, acai-on alapuló fogásokat kóstolhatunk. A téli szürkeségben igazi üde színfolt a hely, ahol egészséges és ízletes fogásokat fogyaszthatunk, tele nagyszerű antioxidánsokkal, amelyek
 
támogatják immunrendszerünket a vírusos időszakban. 
 
Az acai bowl-ok mellett muszáj megkóstolni a lazacos wrapot, valamint a híres portugál desszertet, a Pastel de Nata-t is egy krémes kávé kíséretében.
 
lelépő.hu

Kapcsolódó