Lelépő
Image default

Meseszép kisfilmet készített az Év természetfotósa az ország első számú „kanálisáról” – videóval

Az ország legszebb kanálisa páratlan élővilág otthona. A Duna-völgyi Főcsatorna Dabas-Sárinál kezdődik és Bajánál torkollik a Dunába. Most Daróczi Csaba készített róla kétperces, minden pillanatában magával ragadó természetfilmet.

A helyiek csak így hívják: kanális

A Duna-völgyi Főcsatorna annak idején kiterjedt öntözőrendszert látott el vízzel, ma már inkább a rekreáció helyszíne, gyönyörű természeti környezetével. Szelíd, tiszta vizével nem csak a Sváb Sarok pincefalvait köti össze, de

fajok tömkelegének otthona, természetvédelmi területek táplálója.

A csatorna átlagosan húsz-huszonöt méter széles, mélysége a vízállástól függően akár három méter is lehet.

A csodálatosan tiszta, hínáros kanális partjait nádasok és fák szegélyezik.

Daróczi Csaba csodás felvételeiből egy varázslatos kisfilm készült, ami a napfelkeltétől repít el bennünket egy mesebeli táj nyugodt mindennapjaiba. A napsugaraktól csillogó víztükröben a helyi élővilág legszebb példányai köszönnek ránk. A békésen élelmet gyűjtő padarak fürdőhelyként használják a kanálist, de a filmes a víz alá is lemerül, hogy a hínárosban úszkáló halakat is megmutassa nekünk.

Daróczit választották az év természetfotósának

Ahogyan azt a Lelépő is megírta, áprilisban adták át a Varázslatos Magyarország fotópályázatának elismerését, A magyar természetfotó nagydíját. Az Arany Daru szobrot Daróczi Csaba vehette át, aki idén

kizárólag a kompakt kategóriában versenyzett.

Ez azt jelenti, hogy csakis mobiltelefonnal és GoProval készített képekkel. A természetfotós így kívánta felhívni a figyelmet arra, hogy a jó természetfotó készítéséhez nem feltétlenül szükséges drága felszerelés, jó fotós szem viszont annál inkább. Díjnyertes fotóit ebben a cikkünkben lehet megtekinteni.

Ezekkel a látványos fotókkal lett az év természetfotósa Daróczi Csaba

Lelépő, fotók: Daróczi Csaba 

Kapcsolódó