Lelépő
Image default

Ilyen csodás lett a felújítást követően Dombóvár evangélikus temploma

Advent harmadik vasárnapján, egy hálaadó istentiszteleten adták át a magyar templomfelújítási program részeként megújult dombóvári evangélikus templomot. A program keretében huszonhatmilliárd forintból születhetnek újjá a templomok nem csak Magyarország határain belül, de a magyarok lakta vidékeken is, így Kárpátalján, Erdélyben, Felvidéken és Délvidéken is.
 
A tizenöt millió forintos állami támogatásból az evangélikus templom tornyának borítása újult meg és sor került az épület külső festésére is.
 
 
A hálaadó istentiszteleten jelen volt Potápi Árpád János, a térség országgyűlési képviselője is, aki beszédében úgy fogalmazott: 
 
Az egyházi közösségeknek, az egyházaknak köszönhető, hogy meg tudtuk tartani magyar nyelvünket. Nincsen nemzet erős közösségek nélkül, és az erős közösségek alkotják a gyülekezeteket, egyházközöségeket is.
 
Mint ismert, az elmúlt időszakban háromezer templomot és egyházi közösségi teret újítottak fel és csaknem kétszáz új templomot szentelhettek fel Magyarországon, Kárpátalján, Erdélyben, a Felvidéken és a Délvidéken,
 
Tolna megyében pedig 465 millió forint értékben huszonöt településen harmineggy templom újult, illetve újul meg.
 
lelépő.hu, fotók: Potápi Árpád János Facebook oldala

Kapcsolódó