Lelépő
Image default

Támogatójegyek vásárlásával és jótékonysági esttel segítik a kárpátaljai magyarokat

A Váci Nemzeti Kör Kárpátaljai Művészek Kárpátaljáért címmel rendez jótékonysági estet a Váci Piarista Gimnáziumban december 12-én, 18.30-tól, ahol a magyar kultúra autentikus tolmácsolói lépnek fel. A támogató jegyekből befolyt összeggel a Kárpátalján otthon maradó rászorulókat támogatják. 
 
Moys Zoltán, az esemény egyik szervezője a Magyar Nemzetnek úgy nyilatkozott: minden évben adventkor szerveznek jótékonysági akciót. Mivel a háború miatt a kárpátaljai magyarok nehéz helyzetbe kerültek, idén úgy döntöttek, őket támogatják. Az adománygyűjtés mellett a kulturális esten be szeretnék mutatni azt is, hogy 
 
a Kárpát-medencei magyarság egy és oszthatatlan, a kárpátaljai művészek szerves részei a magyar kultúrának. 
 
Ezért neves kárpátaljai kötődésű művészeket kértek föl, akik előadásukkal gazdagítják majd az estet, amire mindenkit szeretettel várnak. Fel lép majd többek között Szalonna és családja, a Magyar Örökségdíjas Creado együttes dalaival Varga Katica és Szűcs Nelli Színművész is.
 
De nem csak a váciak tudnak segítséget nyújtani.
 
2500, 5000 és 10000 forintos támogató jegy vásárolható info@vacinemzetikor.hu email címen keresztül,
 
illetve a támogatott szervezet számlaszámára közvetlenül is lehet felajánlást küldeni. (Verecke Alapítvány, számlaszáma: 11744003-20965860)
 
lelépő.hu

Kapcsolódó