Lelépő
Image default

Pénteken nyit az ország első állandó dinoszaurusz kiállítása és oktatóparkja

Magyarország első, állandó dinoszaurusz kiállítása és oktatóparkja nyílik meg szeptember elsején a KÖKI Bevásárlóközpont tetején.

A DinoPark KÖKI Budapest életnagyságú dinoszauruszai közül  harminc mozog is. Egy éven át készültek és huszonöt kamionnal utaztak Budapestre, hogy egy igazi mezozoikumi környezetben fogadják a dinó rajongókat.

Elképesztő látványvilág várja a dinoszaurusz-rajongókat

Paleontológusok szakértői segítségével tervezett, mérethű dinoszauruszokkal találkozhatnak azok, akik ellátogatnak a DinoPark KÖKI Budapest szórakoztató parkba.

Huszonöt helyszín és nyolcvan dinoszaurusz modell várja a vendégeket.

A hatalmas, sokszor mozgó és hangokat kiadó dinók körül egy igazi őskori környezetet alakítottak ki. Az élmények mellett többek között egy tanösvény, egy paleontológia játszótér és egy, a Föld történetét bemutató múzeum gondoskodik a játékos tanulásról interaktív, élethű és mérethű replikákkal.

A DinoParkban a legnagyobb dinoszaurusz a huszonhat méter hosszú Mamenchisaurus.

Elkészítésén több hónapot dolgoztak készítői a cseh Pilsen városában, a park összes modelljének gyártása egy évet vett igénybe. Itt készült a mozgó Triceratops dinoszaurusz ötödik, legújabb változata is, ami most a budapesti parkban látható.

Budapesttel bővült a DinoParkok listája

A DinoParkot megálmodó és üzemeltető cseh West Media tizedik parkja a budapesti.

Ezen kívül Csehországban, Szlovákiában és Spanyolországban nyitottak korábban élményparkokat.

„Az első DinoParkunkat 2003-ban, Pilsenben nyitottuk, a célunk a dinó rajongó gyerekek szórakoztatása volt. Azóta számos új parkunk, ötletünk született, a kivitelezéses át, az építésen keresztül az üzemeltetésig minden folyamatot cégen belül valósítunk meg. Az elmúlt 20 évben folyamatosan fejlesztettük a modelljeinket, a magyar látogatók a legújabb dinoszauruszokat tekinthetik majd meg a KÖKI Bevásárlóközpont tetején” – mondta el Jiri Machalek, a cég alapító tulajdonosa.

Lelépő, fotók: DinoPark Köki Facebook oldala

Kapcsolódó