Lelépő
Image default

Hivatalos: Ezek az ország legjobb cukrászdái

Ikonikus operák és krémesek, csokoládévarázs, francia stílusú desszertalkotások – csodás édes remekműveket kóstolhatunk a Dining Guide Top 100 Étteremkalauz Top 10-es listáján szereplő cukrászdákban.

Az óbudai Málna The Pastry Shop 2024-ben harmadik alkalommal szerezte meg a kiadványban az év legjobb teljesítményét jelentő Év Cukrászdája díjat, így ezzel Magyarországon a Mihályi Patisserie után második cukrászdaként a Hungarian Pastry Shop Best of The Best cím viselője is.

A legkreatívabb szakemberek is díjat vihettek haza

De nem csak a legédesebb helyszíneket, hanem a legkreatívabb szakembereket is díjazták. Az idei évben a Dining Guide egy új díjjal, az Év Cukrásza Díj odaítélésével ismerte el egy kimagasló éttermi cukrász teljesítményét. Az éttermek kínálatának egyik, ha nem leglátványosabb elemei a tányérdesszertek, azok prezentációja, innovációja és azzal együtt mindenki számára érthető megoldása a vendégélmény magas színvonalú megvalósításához elengedhetetlen.

Az elmúlt időszakban Budapest egyik legimpozánsabb luxusszállodájának a Four Seasons Hotel Gresham Palace cukrászatának vezető cukrásza a nemzetközi viszonylatban is meghatározható szakember Szűcs Árpád új éttermi desszertjei kiemelkednek a magyar éttermek desszert kínálatából. A cukrász séf kitűnő érzékenységgel összeállított választékával egyedülálló módon ötvözi a klasszikus és modern éttermi desszert és cukrászati termék kínálatot.

Top 10 cukrászda a Dining Guide Top 100 Étteremkalauz szerint

• Málna The Pastry Shop
• Százéves Cukrászda
• Auguszt Cukrászda Fény utca
• Bergmann Cukrászda
• Chouchou
• Egy csipet torta
• Kollázs Brasserie & Bar
• Gerbeaud Cukrászda
• Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda
• The Ritz-Carlton, Budapest

Dining Guide Hungarian Pastry Shop Best Of The Best: Málna The Pastry Shop

Az ötéves óbudai Málna The Pastry Shop már a megnyitása évében Magyarország egyik meghatározó, minőségi cukrászdájává vált. A modern felfogású, francia stílusú üzlet Kolonics Zoltán cukrász és felesége, Varga Ágnes családi vállalkozásaként működik. Kolonics Zoltán gondolkodásmódját

a tradicionális magyar cukrászat megújítása, a desszertek kortárs újrafogalmazása vezérli.

A Dining Guide értékelése szerint a Málna desszert koncepciói nagy szakértelemmel megalkotott magas minőségű desszertek. A cukrászat érzékenyen összeállított süteményekkel száll a versenybe, signature desszertjei a Kávés-málnás Opera, a ‘Málna’, a Lactée Karamell-málna, az almás pite és az Esterházy.

Külön rangsorolták a fenntartható cukrászdákat

Az idei év újdonsága volt még, hogy a Dining Guide külön fejezetben foglalkozott a fenntartható gondolkodású vendéglátóipari egységekkel, mely a globális értelemben vett fenntartható, felelős magatartást és működtetést jelenti. Így nem csak az éttermek, de a cukrászdák között is megszületett a TOP 10-es lista, mellyel továbbra is arra szeretnék ösztönözni a hazai vendéglátókat, hogy folyamatosan edukálják kollégáikat, keressék azokat a lehetőségeket, amelyek segítségével

kompromisszumok nélkül csökkenthető a környezeti lábnyomuk.

A Dining Guide hiszi, hogy a vendéglátás és a fenntarthatóság kéz a kézben járhat, hogy a hazai egységek a saját környezetükre vigyázva, abba integrálódva tudnak értéket teremteni és ezzel együtt egész városukat, illetve országunkat reprezentálni.

Ezek a legjobb fenntartható cukrászdák a Dining Guide Top 100 Étteremkalauz szerint

• Chouchou
• Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda
• Apátsági Rege Cukrászda
• Erdős És Fiai
• Ideál Desszert
• Jardin
• La Téne
• Lujza & Koriander
• Mon Petit Dessert Boutique
• Vaj

Lelépő

Kapcsolódó