Lelépő
Image default

A természetfilmes elárulta, hova és mikor érdemes menni a daruvonulás hihetetlen látványáért – videóval

Nemrég azt kérdezte a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatósága Ljasuk Dimitry természetfilmestől, hogy mi a legkedvesebb emléke Hortobágyról. Az átélt élményét pedig nagy szerencsénkre nem csak megsúgta a nemzeti park munkatársainak, hanem mindenkivel meg is osztotta.

„Hát ez! Amikor kint tölthettem egy éjszakát egyedül egy halastavon, ahol 40 000 daruval aludhattam… és még forgathattam is. A behúzásukat végignézni, majd hajnalban a kirepülésüket… a hangjuk, fenséges repülésük és látványuk a pusztában… elképesztő és csodálatos teremtmények!” – így emlékszik vissza az átélt élményekre Ljasuk Dimitry.

Közösségi oldalán megosztott videója melletti posztban arra is emlékeztet, hogy az ötvenedik születésnapját ünneplő Nemzeti Parkban idén is megdőlt a daruk számának rekordja. Ahogyan azt a Lelépő is megírta,

közel kétszázezer daru érkezett.

„Minden évben megnézem őket, idén is fantaszikus volt és még vannak bőven. Ha látni akarjátok ezt a lenyűgöző “jelenséget”, akkor a Kondás-tónál érdemes megnézni és nem este, hanem inkább hajnalban.” – tette hozzá.

Lelépő

Kapcsolódó