Lelépő
Image default

Ilyen gyönyörű volt a ködtakaróból kibújó Csobánc ma reggel – képgalériával

Somogyi László balatoni túravezető ismét kamerát ragadott és útnak indult. Az eredmény pedig ismét egy olyan fantasztikus fotósorozat lehet, amiben a magyar tenger egy különleges arcát mutatja meg.

„Ma reggeli tüdőtágító túra a Csobáncra, a ködhatár fölé” – így foglalta össze tömören Somogyi László pénteki kirándulását, aminek során pazar látványban lehetett rásze.

A Balaton és a Tapolcai-medence ugyanis eltűnt a ködtakaró alatt, miközben keleten a nap álmosan emelkedett ki a párapaplan alól.

Ezt olvastad már?

Csobánc 13. századi vára a Balaton-felvidék egyik legszebb pontján épült, ahonnan varázslatos kilátás nyílik a magyar tengerre és a Tapolcai-medencére. A vár 376 méteres tengerszint feletti magasságon egy lapos hegysíkon áll ma is, igaz napjainkban már csak a romjaiban gyönyörködhetünk.

Egykor hatalmas árok és földsánc vette kerül a belső várat, külső vára pedig tulajdonképpen az egész hegytetőt lefedte. Itt ma is állnak falmaradványai, hirdetve azt a hihetetlen bátorságot, amelyet maroknyi helyőrsége, asszonyai és gyerekei tanúsítottak Szász Márton kuruc vice hadnagy vezetésével a császári ostrom idején.

Látványos drónvideón tárul elénk Csobánc gyönyörű romvára

Lelépő

Kapcsolódó