Lelépő
Image default

Így nézne ki Budapest, ha a világ legmonumentálisabb építményei lepnék el

Hogy nézne ki a világ legnagyobb légi járműve vagy gömb alakú épülete Budapesten? A National Geographic futurisztikus grafikákon mutatja meg, milyen lenne, ha a Föld különféle pontjain lévő rekordépítmények egyszer csak a mi fővárosunkban jelennének meg.

Látványos fotókon változik meg Budapest látképe

Bizony még a Corvinus tekintélyes épületéről is elvonná a figyelmet, ha a világ legnagyobb gömb alakú épülete a Fővám térre kerülne. A Las Vegasban található Sphere homlokzatát egy ötvennégyezer négyzetméteres képernyő borítja, és olyan fényes, hogy még az űrből is látható.

Ha a Msikaba folyó felett jelenleg épülő, hatszáz méter hosszú hidat Budapest belvárosában, és az eredeti 200 méteres magasságában akarnánk elhelyezni, két Gellért-hegyet is összeköthetnénk a Duna felett.

A híd pilonjai ráadásul olyan magasak lennének, mint egy negyven emeletes épület.

A NatGeo megmutatja, amit elképzelni sem tudtunk eddig

Már javában folyik a világ legnagyobb légi járműve, a Pathfinder 1 léghajó építése. Azért, hogy mi is el tudjuk képzelni, mekkora is lesz ez a százhuszonkét méteres, négy kék bálna hosszának megfelelő léghajó, a NatGeo megmutatja, mit látnánk, ha

éppen ikonikus hidunk, a Lánchíd felett repülne el.

Mekkora területet ölelne körbe Budapesten a jelenleg az Alpok alatt épülő, ötvenöt kilométeres Brenner-bázisalagút? Képeken nézhetjük meg, mit is jelentene, ha Magyarországon közúti akadályok nélkül, a föld alatt tehetnénk meg egy ekkora utat.

Budapesttől Oroszlányig például akár alig tizenöt perc alatt juthatnánk el a föld alatti vasútvonalon!

Hamarosan azt is megnézhetjük, hogyan készülnek ezek a mérnöki csodának számító épületek – természetesen valós helyükön, Las Vegasban, Kaliforniában vagy Afrikában. A NatGeo új, Megépíteni a lehetetlent című sorozatával mi is benézhetünk majd a szinte lehetetlen léptékű építkezések kulisszái mögé. A sorozat október 12-től minden csütörtök este 21 órakor látható a National Geographic csatorna műsorán.

Lelépő

Kapcsolódó