Lelépő
Image default

Két budapesti helyszín is szerepel a Disney legjobb európai filmes helyszínei között

Egészen 1937-ig nyúlt vissza az időben a Disney akkor, amikor összeállította a legszebb filmes helyszíneinek harmincas listáját. A csodálatos épített és természeti környezeti kincsek nem csak inspirálták az alkotókat, de a rajongók szívébe is belopták magukat. A legjobb harminc helyszín közé pedig két magyar ikonikus épület is felkerült.

Európa legszebb helyszínei inspirálták az alkotókat

Európa szinte minden országából válogattak látványos filmes helyszíneket a Disney toplistájára. Helyet kapott benne a Liberty London, mint a brit főváros ikonikus áruháza, amely a 2021-es Szörnyella című film kulcsfontosságú helyszíne lett. Szerepel a rangsorban Skelling Michael ír sziget is, amely a Csillagok háborúja, Az ébredő erő című alkotásban jelent meg. Itt élt száműzetésben Luke.

A listában szerepelt a Notre Dame, mint A Notre Dame-i toronyőr rajzfilm központi helyszíne, a gyönyörű Mont Saint-Michel, ami az Aranyhaj és a nagy gubanc című mesében volt látható és természetesen az ikonikus Neuschwanstein kastély is, amelyben Csipkerózsika aludta álmát.

Budapest nélkül nincs Fekete Özvegy

Budapest szerepel a Disney impozáns rangsorában, ráadásul rögtön két helyszínnel is, melyek mindegyike 2021-ben bemutatott Fekete Özvegy című filmhez köthetők. A film jeleneteinek egy részét Budapesten forgatták, a történet szerint itt kapunk betekintést Natasha, vagyis a Fekete Özvegy múltbeli küldetéseibe.

A MARVEL filmben Natasha visszatér Budapestre, ahol szembesül múltjával és újra találkozik családjával is.

Úgy tudni, a produkciót két hétig forgatták Budapesten, megjelenik benne Budapesti Értéktőzsdeként funkcionáló Tőzsdepalota, a Keleti és a Nyugti pályaudvar is.

Visszaemlékezve a Fekete Özvegyet alakító Scarlett Johannson úgy fogalmazott: nagyon gyakorlatias módon tudták használni Budapest az ikonikus helyeit.

Lelépő, fotók: Unsplash és MARVEL

Kapcsolódó