Lelépő
Image default

Pezsgő és brunch: ilyen egy tökéletes vasárnap, ha Etyeken köszönt ránk

A brunch kifejezés mára beépült a nemzetközi szótárba és a magyarban is egyre sűrűbben használjuk, de vajon ismerjük az eredetét?

Alapvetően egy kreatív szóösszetételről beszélünk, amely az angol ’breakfast’ (reggeli) és ’lunch’ (ebéd). A reggeli ideje utáni, de még ebéd előtti étkezéseket jelöli, gyakorlatilag egy kiadós ebédnek is beillő reggelit jelent. Van azonban egy többletjelentése is, ugyanis

jellemzően vasárnapi „műfajról” van szó.

Ilyenkor nem kell korán kelni, van idő kényelmesen, ínyenc módjára hosszabb időt eltölteni a reggelivel és kipihenni az egész hét és az előző este fáradalmait.

Ha még nem volt benne részed, vagy ismét kényesztetnéd magadat, van egy jó hírünk. Az etyeki Rókusfalvy Birtok Pezsgő & Brunch izgalmas ízekkel, aranyló buborékokkal és „chill-hangulattal”, valamint élő és elektronikus zenével várja vendégeit augusztus 13-án.

A Pezsgő & Brunch utánozhatatlan hangulatot teremt a Rókusfalvy Birtokon a ház pezsgőihez komponált bőséges és fantasztikus ételkínálattal, valamint 10 órától élő, 14 órától kora estig pedig elektronikus zenével.

Minden szempontból lehet majd itt töltődni.

Olyan finomságokkal készülnek, mint a füstölt lazacos-avocadós bagel vagy a sonkás-sajtos croissant. Lesz kecskesajtos-bazsalikomos szendvics és lángos, grillezett supreme csirkemell, mangalica tartja. Kihagyhatatlan az Etyeki Hófehér, sült hagymás röszti burgonya és a polenta is. Gondoltak az édesszájúakra is: császármorzsa házi baracklekvárral, belga gofri juharsziruppal és friss gyümölcsökkel, valamint tápiókapuding meggyraguval várja őket.

A pezsgőből sosem elég. Főleg, ha Etyeken vagyunk. Ahogyan azt a Lelépő is megírta, két kóstolóval egybekötött birtokbemutató és masterclass is színesíti majd a Pezsgőkonferenciát, emellett gasztronómiában és buborékos italokban is világszínvonalat ígérnek a szervezők, augusztus 31-én.

Lelépő, fotók: Unsplash

Kapcsolódó