Lelépő
Image default

Igazi 21. századi biciklis központ nyitott meg a Bakony kapujában

A kapolcsi MűvészVölgy Kúria épületegyüttesének több éves fejlesztése zárult le 2023 májusában, melynek részeként a BalatonBike365 és a Balaton Bike Tour együttműködésében létrejött az új biciklis központ Kapolcson – adta hírül a turizmus.com.

Ezzel mostantól a biciklizés szerelmesei egy csomópontból, egyszerűbben fedezhetik fel a Dél-Bakonyt és a Balaton-felvidéket. Az új kerékpáros központban kölcsönző, vezetett túrák és biciklis információközpont is segíti a tekerni vágyókat.

A MűvészVölgy Kúria Kapolcs kulturális és turisztikai központja, amely komplex, négyéves beruházás eredményeként nyerte el a mai formáját. Az önkormányzati tulajdonú épületegyüttes a HelloWood által egyedileg erre a helyszínre tervezett faszerkezetes színházzal is gazdagodott.

Az egyebek mellett a Kisfaludy Program és a Magyar Falu Program által is résztámogatott komplex beruházás lezárultával pedig, az utolsó ütemben elkészült új oldalépületbe költözött a BalatonBike365 kerékpáros szolgáltató központja, amely

a jövőben a bicikliseknek is fontos kiindulópont lehet.

Az új BalatonBike365 Port a „Bakony kapuja” szerepét fogja betölteni a kerékpáros úthálózatban.

A biciklis központ prémium kerékpárokkal, európai szintű szolgáltatásokkal várja a térséget kerékpárral felfedezni vágyó vendégeket. A jövőben a kölcsönzés és útvonaltippek, valamint a biciklis információnyújtás mellett szervezett túrákra is lehet majd jelentkezni.

Az elmúlt években egyre népszerűbbé vált a Balaton környékén a kerékpározás. A biciklisek már nem csak a Balatoni Bringakört teljesítik, de szívesen fedeznek fel más útvonalakat is kétkerékre pattanva.

Kapolcs környéke is számos biciklis túraútvonalat rejt. A MűvészVölgy Kúria új épülete – Balatonfüred, Balatonföldvár és Keszthely után -, immáron a negyedik BalatonBike365 kerékpáros szolgáltató pont, amely egész évben várja a kerékpárosokat.

turizmus.com, fotók: BalatonBike365 Port

Kapcsolódó