Lelépő
Image default

Újabb kisvasúton állnak szolgálatba a gyermekvasutasok

Gyermekvasutasok álltak szolgálatba a balatonfenyvesi kisvasúton a vakáció ideje alatt hétvégenként – közölte a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatósága.

A gyermekvasutasok a hétvégi szolgálat után strandolással töltik az időt

Úgy tudni, az idei már a negyedik nyár, hogy a Széchenyi-hegyi Gyermekvasúton szolgáló vasutasok érkeznek vendégszolgálatra a balatoni kisvasútra, a csisztai és a somogyszentpáli vonalon közlekedő vonatokon jegyértékesítési feladatokat látnak el helyi felnőtt kollégáikkal közösen, illetve a balatonfenyvesi végállomáson a vonatok indítanak.

A kiválasztott gyermekvasutasok a balatonfenyvesi hétvége két napját szolgálattal, az utána következő hétfőt pedig strandolással töltik.

Így minden nyári szombaton és vasárnap 10-10 gyermekvasutas fogadja az utasokat a nagybereki tájakot bejáró vonalakon.

A balatonfenyvesi kisvasúton országbérlettel, Somogy vármegyebérlettel, ezek napijegyváltozataival, valamint Balaton24 napijeggyel is lehet utazni – áll a közleményben.

A balatonfenyvesi kisvasút

A Balatontól délre, a valaha a Balaton medréhez tartozó lapos Nagyberek területén található Magyarország utolsó üzemelő közforgalmú kisvasútja, a Balatonfenyvesi Gazdasági Vasút. Napjainkban is sok kisdiák és dolgozó használja reggel és délután a kisvonatokat, hogy eljusson iskolába vagy munkába, hiszen a vasút közszolgáltatási funkciót is betölt.

Turisztikai szempontból is érdemes bármelyik nap felkeresni a Somogyszentpálra és Csisztagyógyfürdőre zakatoló kályhafűtéses szerelvényeket. Az utazók élvezhetik a sajátos vasútromantikát, és megfigyelhetik a Fekete István műveit idéző gazdag növény- és állatvilágot. Emellett megcsodálhatják a legelésző tehén- és bivalycsordákat a vonat ablakából.

Lelépő, fotók: MÁV, Csertei Gábor, a Balatonfenyvesi Gazdasági Kisvasút hivatalos Facebook oldala

Kapcsolódó