Lelépő
Image default

Ezekre a koratavaszi virágokra bukkanhatsz, ha a hétvégén egy balaton-felvidéki túrára indulsz

Országszerte nyílnak a koratavaszi virágok, így a Balaton-felvidéki és a zalai erdők is csodálatos növényektől pompáznak. Összegyűjtöttük, hol érdemes most tenni egy könnyed sétát.

Szártalan kankalin

Ahogyan Edős Sarolta, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park munkatársának fotóján is lászik, a Keszthelyi-hegység avartakarójában már kibontották szirmaikat az első szártalan kankalinok. Zalaszántó közelében érdemes keresni őket.

Hóvirág

Tömegesen nyílnak a hóvirágok szerte az országban. A zalai erdőket is csodálatos zöld-fehér szőnyeggel borították be. A védett növényben azonban csak gyönyörködni szabad, szedése szigorúan tilos.

Tőzike

A Kerka folyó ártereiben, Lenti térségében már virágoznak a tőzikék. A csodálatos koratavaszi virágokat a hóvirágok társaságában egy vezetett túrán is megcsodálhatjuk. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park által szervezett sétán közel kétszáz éves famatuzsálemeket, köztük a Mária-fát is megtekinthetjük. Mindezek mellett a Kerka folyó partján Európa legnagyobb rágcsálójának, az eurázsiai hódnak a nyomait is felfedezhetjük. További információ itt.

Lelépő

Kapcsolódó