Minden korábbinál nagyobb siker született a MICHELIN Guide 2025. október 9-i magyarországi díjátadóján, az Operaházban: összesen 84 elismerést adott át a világ vezető étteremkalauza.
A MICHELIN Guide díjátadó gálája évek óta a magyar gasztronómia kiemelkedő ünnepe. A rangos eseményen azok a hazai éttermek vehetik át elismeréseiket, amelyek a legszigorúbb nemzetközi ellenőrök mércéje szerint is nap mint nap kivételes minőséget és ízélményt kínálnak vendégeiknek. Ezért is óriási eredmény, hogy korábbi két- és egycsillagosaink valamennyien megőrizték minősítésüket.
Megőrizte 2 Michelin-csillagát:
Platán Gourmet ‒Tata
Stand ‒ Budapest
Valamennyi korábbi csillagos étterem megtartotta az 1 Michelin-csillagot:
42 ‒ Esztergom
Salt ‒ Budapest
Costes ‒ Budapest
Borkonyha Winekitchen ‒ Budapest
Babel ‒ Budapest
Rumour by Jenő Rácz ‒ Budapest
Essencia ‒ Budapest
Pajta ‒ Őriszentpéter
Az ítészek a hazai csillagok mellett még számos kategóriában hoztak döntést. Idén is szerepelnek a nemzeti válogatásban azok a kiváló vendéglátóhelyek, amelyek Michelin-ajánlást érdemeltek ki. A tányéros szimbólummal rendelkezők köre nyolc új taggal bővült.
Ajánlott éttermek (Tányér szimbólum):
Bibo Budapest ‒ Budapest
Dereszla Bisztró ‒ Bodrogkeresztúr
Fausto’s ‒ Budapest
Lokal at the lake ‒ Fonyód
Majorelle ‒ Budapest
PADI ‒ Rátka
Petrányi Csopak ‒ Csopak
Tiszavirág ‒ Szeged
A magas minőségű ételeket megfizethető áron kínáló éttermek Bib Gourmand jelölését is minden korábbinál többen érdemelték ki: a fővárosban négy, vidéken pedig kilenc vendéglátóhely – többségükben hagyományos vendéglők.
Új Bib Gourmand éttermek:
94’ konyha & bár ‒ Budapest
Cabrio ‒ Budapest
Megőrizték Bib Gourmand minősítésüket:
Iszkor ‒ Mályinka
Újváros Bisztró ‒ Szarvas
N28 Wine and Kitchen ‒ Budapest
Goli ‒ Budapest
Platán Bisztró ‒ Tata
Macok ‒ Eger
Morzsa ‒ Pécs
Casa Christa ‒ Balatonszőlős
Sparhelt ‒ Balatonfüred
Kistücsök ‒ Balatonszemes
Anyukám mondta – Encs
Zöld csillagot gyűjtött be meglévő egy Michelin-csillagához az őriszentpéteri Pajta étterem fenntarthatóság iránti elkötelezettségéért – ezzel a Michelin szigorú ellenőrei által odaítélt elismerést már hatan viselhetik Magyarországon.
Új Zöld csillagos étterem:
Pajta ‒ Őriszentpéter
Megőrizték Zöld csillagukat:
Graefl Major Kétútköz ‒ Poroszló
Onyx Műhely ‒ Budapest
Salt ‒ Budapest
Villa Kabala – Szigliget
Natura Hill ‒ Zebegény
Díjazták a legjobb egyéni teljesítményeket is. „Sommelier Award” elismerésben Varga Norbert részesült, aki a két Michelin-csillagos Stand étteremben felel a borok és ételek harmóniájáért, a „Young Chef Award” díjat pedig Pallag Dávid vehette át a budaörsi Rutinból. A „Service Award”-ra Ráduly Róbertet, a budapesti UMO éttermi üzletvezető szakemberét tartották a legérdemesebbnek. Az év legígéretesebb nyitásának járó „Opening of the Year Award” idén a tokaj-hegyaljai Rátkára, a Padihoz került.
Lelépő