Lelépő
Image default

Egyetlen estére kinyílik a pécsi Zsolnay Negyed titkos helyiségének kapui

Egyebek mellett tárlatvezetésekkel, gyerekprogramokkal, koncertekkel, bűvészekkel, akrobata előadásokkal és tűzshow-val várják a Zsolnay Negyed Éjszakája elnevezésű rendezvény látogatóit a pécsi kulturális létesítménybe, szeptember 16-án.

Egész estés programmal várnak

Az éjfélig tartó programok keretében rendhagyó éjszakai tárlatvezetéseket tartanak a létesítményben. A vezetett séták során az Illúzió vs. Valóság című kiállítás, a Negyed összes tárlata, a Látványmanufaktúra, a Zsolnay Mauzóleum is bejárhatóvá válik. Ez érdeklődők továbbá megismerhetik Zsolnay Miklós kalandos életútját is.

Lehull a lepel a Zsolnay család titkairól

A Zsolnay család egykori lakóházában korhű ruhába öltözött idegenvezetők kalauzolják el a látogatókat a 19. századi mindennapokba, a Zsolnay család és Pécs életébe.

Zsolnay-kemence túrát is tartanak a létesítmény a látogatók elől egyébként elzárt részébe.

Hajnal Máté bűvész szórakoztató varieté műsorral készül, ahol a bűvészet és az akrobatika is szerepet kap.

Az este során tüzes show-t tart a Firebirds csapata az illúziók témájáról slammelnek a Sopianae Slampoetry Klub tagjai, lesz éjszakai távcsöves égboltmegfigyelés és filmvetítés is. A kertben minikoncertet ad a Trió Enigma, a Pécsi Vonósok, a Swing Ladies és a Bohemian Brass Band. Kehidai László előadást tart a negyed egykori gyárkéményeiről, és

kevéssé ismert történeteket oszt meg a Zsolnay Gyár működéséről.

A kicsik is megtalálják a legjobb programokat

A gyerekprogramok között szerepel többek között UV-fényben varázsvilággá váló játszótér, éjszakai szabadtéri szabadulójáték, bábszínház, kerámia élményfestés és Mars-küldetés robotokkal. Becsapható érzékeink: káprázat vagy agyrém? Ezzel a címmel kalandjátékon is részt vehetnek az érdeklődők, de lesz rendhagyó matekóra, meseelőadás és látványos kísérletek is.

A tudomány és a játékok szerelmeseit várja a VR Univerzum, a Planetárium és a Labor – Interaktív Varázstér is.

Az ingyenes és belépődíjas programokról bővebb információk találhatók a zsolnaynegyed.hu oldalon.

Lelépő, fotók: Zsolnay negyed facebook oldala

Kapcsolódó