Lelépő
Image default

Ilyen gyönyörű lett Európa Kulturális Fővárosának megújult vasútállomása

Pénteken megnyílt Veszprém vasútállomásának felújított utasforgalmi területe, és a kívül-belül átalakult utascsarnokban üzemelő pénztár.

A MÁV tájékoztatása szerint az épület mostantól lépcsőn és rámpán is megközelíthető, az utasváróba pedig fotocellás ajtókon léphetünk be. A váróteremben új burkolatok, álmennyezet és világítás épült ki, a bútorokat is lecserélték, étel- és italautomatát is kihelyeztek. Az akadálymentesített mosdó is immáron az utasok rendelkezésére áll.

A könnyebb tájékozódás érdekében a felújított területeken megújultak a statikus utastájékoztató elemek is, továbbá a váróteremben új dinamikus utastájékoztató rendszert építettek ki. A meglévő hangos utastájékoztató rendszer is változatlanul tájékoztatja az utasokat az induló és érkező vonatokról és az azokkal kapcsolatos információkról.

Nem csak a belső, a külső utasforgalmi területeken is sok minden megváltozott. Az épület új térkővel burkolt, széles járdafelületen keresztül közelíthető meg. Az aluljárót üvegfedéssel látták el, a lépcsők biztonságos használatát új, kétsoros korlát teszi könnyebbé az utasok számára. A megújult aluljáró lejárata mellett, a középső peronon két fedett utasbeállót is telepítettek, ezzel is növelve az utaskomfortot.

Úgy tudni, a nyár folyamán a vasútállomás aluljárójának környezetében lévő fedett területen is telepítik a jegykiadó automatákat, így hamarosan az utascsarnokon kívül is lesz lehetőség jegyvásárlásra.

A beruházás második ütemében, az épület teljes színezését, a peronok felőli oldalon az előtető építését, valamint az épület körüli tér térkövezését is befejezik. Az aluljáró lejáratok környezetében új úgynevezett „nyári várót” alakítanak ki, ahol az utasok fedett területen várakozhatnak, továbbá új padok és biciklitámaszok szolgálják majd az utasok kényelmét. A felújítási projekt ősszel fejeződik be teljeskörűen.

Ne feledjük, május 6-tól új kedvezményes árú Veszprém-Balaton EKF24 napijegyet vezetett be a MÁV-Volán-csoport.

A 24 ÓRÁIG ÉRVÉNYES JEGGYEL A VESZPRÉM KÖRNYÉKI VONATOKON, VOLÁNBUSZOKON, SŐT A HELYI V-BUSZ JÁRATOKON IS LEHET UTAZNI.

Lelépő, fotók: MÁV facebook oldala

Kapcsolódó