Lelépő
Image default

Koraőszi kirándulásra csábít ez a gyönyörű, völgyben megbújó horgásztó

Kaposvár közelében, egy csodálatos kis völgyben bújik meg a Töröcskei-tó, amely tökéletes úti cél lehet egy koraőszi kirándulásra. Remekül megközelíthető autóval, de kerékpárral, sétálva, sőt, akár egy könnyed terepfutás keretében is felfedezhetjük festői partjait.

Gyönyörű helyen fekszik ez a kevéssé ismert horgásztó

A három hektár területű Töröcskei-tó Kaposvár mellett, a város külterületén található. Hatszáz méter hússzú és kétszáz méter széles állóvíz elsősorban a horgászok paradicsoma. Bár úszni még a legnagyobb forróságban sem lehet benne, látványa azonnal magával ragadja a kirándulót. A medre a leírások szerint meglehetősen változatos.

Átlagos mélysége két méterre tehető, de bizonyos részeken eléri a hat métert is.

A gyönyörű horgásztavat a Sós-kúti-erdőben eredő Töröcskei-patak táplálja. A tó mesterséges állóvíz, a patak vizét felduzzasztva jött létre még az 1970-es években. A tó környéke számos felfedezni való csodát rejt. Páratlan látványt nyújtanak a nádasok és sások, csendben közlekedve pedig

a vízparti madarak énekének is fültanúi lehetünk.

A Töröcskei-tó környéke

Érdemes tenni egy könnyed sétát a környező hetven hektáros Töröcskei-parkerdőben is,

ahol kocsánytalan és csertölgyek nőnek és vadkörte is terem. A régi fás legelő nyomát még fellelhetjük, de a területen már nincs aktív legeltetés, így ezen a részen is látványosan megindult a visszaerdősödés folyamata.

Ha horgászni érkezünk, érdemes a nyugati oldalról, autóval megközelítenünk a tavat, ahol kiépített horgászhelyek várják a látogatókat. Itt, a horgászhelyek mögött, az út erdő felőli oldalán szabad csak parkolni.

Ezt olvastad már?

Tiszavirág életűek a tündérfátyol mesés sárga virágjai, hiszen csupán egyetlen napig gyönyörködhetünk bennük. A Tisza-tón most fantasztikus látványt nyújt Európa legnagyobb tündérfátyol mezeje.

Csodásan sárgállik a tündérfátyoltól a Tisza-tó, Európa legnagyobb ilyen „mezeje”

Lelépő, fotók: Györkő Zsombor facebook oldala

Kapcsolódó