Lelépő
Image default

Egyetlen napig ingyenesen látogatható az ország egyik legnépszerűbb múzeuma

Változatos programokkal készül idén a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából a Terror Háza Múzeum. A héten rendhagyó tárlatvezetésekkel és történelemórákkal, emlékünnepséggel, gyertyagyújtással készülnek. Február 25-én ingyenes nyitvatartással és fényfestéssel emlékeznek a kommunista diktatúrák áldozataira.

Rendhagyó történelemórák várják a tanulókat a Terror Háza Múzeumban

Február 23-ig a múzeum történészei ismeretterjesztő előadásokat tartanak a történelem iránt érdeklődő felsős és középiskolás diákoknak. A tanulók megismerkedhetnek a magyar vidék 1945 utáni szovjetizálásának történetével. Láthatják a kommunista propagandagépezet plakátjait, valamint fontos információkat tudhatnak meg az 1945 és 1956 közötti ávós terrorral.

Történészeik bemutatják Brenner Jánosnak, az egyházüldözés mártírjának a sorsát. Bbeszélnek Kovács Bélának, a Független Kisgazdapárt (FKGP) egykori főtitkárának diktatúra elleni harcáról, valamint a marxista-leninista „reneszánsz” mibenlétéről. A rendhagyó történelemórák mellett múzeumpedagógiai foglalkozásokat is tartanak.

Vasárnap ingyenes a belépés

A kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja alkalmából február 25-én, vasárnap ingyenesen a belépés a Terror Háza Múzeumba.

A látogatók egész nap gyertyagyújtással emlékezhetnek a kommunista diktatúrák áldozataira a múzeum előtti Hősök falánál. Aznap délután négy és este tizenegy óra között fényfestés lesz látható a múzeum falain, mely

a „Nagy bűntetthez nagy eszme kell!” című új időszaki kiállítására is várja a látogatókat.

Ezt olvastad már?

Öt napon keresztül rendhagyó tárlatvezetésekkel várják a látogatókat a BKV Zrt. Földalatti Vasúti Múzeumában az idegenvezetők világnapja alkalmából. A társaság Földalatti Vasúti Múzeumában február 21-én, 22-én, 23-án, 24-én és 25-én 11 órától szakértő kalauzol. Segítségével érdekes történetek meghallgatása mellett tekinthetik meg az érdeklődők a kisföldalatti vasút történetét bemutató állandó kiállítást. A programon normál belépő megváltásával lehet részt venni

Rendhagyó sétákon lehet megismerni Európa első földalattiját

Lelépő, fotók: Terror Háza Múzeum Facebook oldala

Kapcsolódó