Lelépő
Image default

Hamarosan nyitnak az ország legszebb jégpályái

Az év legszebb időszaka, az advent egyre közeledik. Ahogy az első hópihék leereszkednek az égből, mindenkit magával ragad a karácsony hangulata. Sokan azonban már akkor megkezdik a hangolódást, amikor megnyitnak az első szabadtéri korcsolyázó helyek. Jégpálya körképünk következik.

Ahogy a hőmérő higanyszála egyre lejjebb csúszik, mindenki izgatottan kezdi figyelni a híreket arról, mikor nyitnak meg végre a jégpályák. A gyermeki izgatottság mellett igazi közösség-kovácsoló erő is van a koripályákban, de kivilágított, díszbe öltöztetett pályákról a karácsonyi zenék, a forralt borok és a forró teák sem hiányozhatnak.

Összegyűjtöttük, hol, mikor kezdhetünk csúszkálni.

Budapesti Városliget

Az enyhe november miatt pár nappal később, november 20-án nyit meg a Műjégpálya, Budapest legnagyobb és talán legszebb jégpályája. Budapest 150. születésnapja alkalmából ünnepélyes megnyitóval, programokkal várnak mindenkit a jégen.

Budapest Park

December 1-jén nyit a Budapest Park több mint kétezer négyzetméteres korcsolyapályája. December 2-án jégdiszkó várja a szórakozni vágyókat. Lesz táncparkett, jégfolyosó és ott lesz a Retro Kert császára, DJ Thomas is, hogy maxra tolja a partit.

Budapest, Városháza

November 24-től január 7-ig minden nap lehet majd korcsolyázni a Városháza parkban reggel 8 órától 20 óráig, míg csütörtöktől vasárnapig egy órával tovább, 21 óráig tartanak nyitva. A helyszínen a készlet erejéig korcsolyát is lehet majd kölcsönözni. Bővebben tájékozódni a jégpálya működéséről és programjairól ebben a cikkünkben lehet.

Debrecen

Idén is 750 négyzetméteres jégpálya szolgál szórakozásként a téli sport szerelmeseinek november 25-étől egészen január 7-éig a debreceni Nagytemplomnál. A koripályát mindössze 1.200 Ft-os belépőjeggyel lehet majd igénybe venni. Az adventi szombatokon különböző tematikájú, karácsonyi hangulatú zenékkel várják a DJ-k a kori diszkóra látogatókat.

Esztergom

Ismét valódi jégpálya várja az esztergomiakat. A Széchenyi téren korcsolyázhatnak, méghozzá 2023. december 1-jétől egészen 2024. január 7-ig. A helyszínen a szervezők ígérete szerint korcsolyabérlésre is lesz lehetőség. A pályát a Hoffmann Korcsolya Akadémia jégshow-ja nyitja meg december 1-jén 17:30-kor, ezt követően pedig a nagyközönség is korizhat. A pálya mellett hangulatos adventi vásár vár mindenkit.

Veszprém

Télen sem fogunk unatkozni az Európa Kulturális Fővárosában. Hamarosan megnyílik a Téli Gyárkert korcsolyapályája, ahol hófánkkal, büfékkel és karácsonyi hangulatú programokkal várnak mindenkit. De lesz adventi vásár, kézműves vásár, templomi koncertek, különleges gospel karácsony is.

Cikkünket a friss információk alapján folyamatosan frissítjük majd.

Lelépő, fotók: a korcsolyapályák hivatalos oldalai

Kapcsolódó