Lelépő
Image default

Rohamosztagosok lepték el a budapesti metróaluljárókat

Május 2-án, kedden birodalmi csapatok szállták meg a budapesti 3-as metrót, több állomáson is kutatócsapatok bukkantak fel.

Elképesztően kreatív, látványos és hihetetlenül magával ragadóan izgalmas fotósorozat készült a budapesti metróaluljárókban, ami köré egy egész történetet és egy komplett Facebook oldalt is felhúztak az alkotók. A Rohamosztagosok a metróban nevű Facebook oldalon egy teljes napig lehetett nyomon követni, miként szálláják meg a fővárosi aluljárókat a Csillagok háborúja ikonikus szereplői.

Birodalmi kutató csapatok bukkantak fel a budapesti 3-as metró állomásain, Darth Vader és tisztjei a felújított 3-as metró vonalán okoztak felfordulást.

Fotó: Mohai Balázs

 

A Határ úti metróállomás biztonsági kameráinak képernyőjén is feltűntek a reggeli órákban a birodalmi rohamosztagosok. A csapatok hiába fésülték át tüzetesen a galéria és a peron szintjét, a felderítő akció úgy tűnik, eredménytelenül zárult, a felújítás tervei nem kerültek kézre.

A balul sikerült művelet nem maradt következmények nélkül.

Fotó: Mohai Balázs

A hajsza a Deák téri állomás folyosóira is elért, a Nagyúr és katonái biztos kézzel csaptak le az itt rejtőzködőkre. Bár a tervek néhány őrzője áldozatul esett, az adathordozók nem kerültek elő, így a kutatás folytatódott,

a metróalagútba leereszkedve tovább nyomult a különítmény.

Fotó: Mohai Balázs
Fotó: Mohai Balázs

A küldetés sikeres végrehajtása után az alakulatok kicsit lazítottak, majd hazafelé vették az irányt a budapesti tömegközlekedés járatain.

Sem az ellenőrök, sem a buszvezető nem kérte a bérleteket.

Fotó: Mohai Balázs

Mint kiderült: a budapesti 3-as metró építészei a felújított vonal nemrég átadott állomásain nonprofit élményfotózást tartottak. A cél az volt, hogy a képekkel meglepjék a napi több mint egymillió metrózót és minden budapesti közlekedőt. A képek egy messzi-messzi galaxisba repítettek, és szokatlan perspektívából tárják fel az állomások olyan építészeti értékeit, amelyek a mindennapi használat során rejtve maradhatnak.

Lelépő.hu, fotók: Rohamosztagosok a metróban, Mohai Balázs

Kapcsolódó