Lelépő
Image default

Egészen elképesztő retró-buszos városnézésekre csábít a Közlekedési Múzeum

Decemberben és januárban Mozgó Múzeum címmel rendhagyó múzeumpedagógiai élményutazással várja az érdeklődőket a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum: a látogatók egy farmotoros Ikarus 66-os buszon járhatják be Budapest belvárosát, egyben megismerhetik a jármű korának világát.
 
Schneller Domonkos, az intézmény főigazgatója a Városligeti Műjégpálya előtt tartott csütörtöki sajtótájékoztatón kiemelte, hogy az energiaválság ellenére különleges programmal készültek az ünnepekre.
 
 
A nosztalgiautazáson egy 1973-ban készült, ikonikus, egyedi díszkivilágítással rendelkező Ikarus 66-os buszon járhatják be az érdeklődők a főváros legszebb helyeit. A Közlekedési Múzeum Ikarus 66-osa az utolsó tíz legyártott példány egyike volt, 1973 és 1983 között közlekedett, majd egy méhész használta. Az intézmény 2016-ban vásárolta meg az autóbuszt, amely hiteles restaurálása után visszanyerte eredeti állapotát, üzemképességét, és az oldtimer minősítést is megkapta.
 
A múzeumpedagógiai élményutazás december 17-én 18.30 órakor indul először, majd a program december 28-án, 29-én és 30-án, illetve januárban minden szombaton és vasárnap folytatódik, naponta három alkalommal, 16.00, 17.15, illetve 18.30 órakor. Az élményutazás forgalomtól függően körülbelül ötven percig tart.
 
 
A nosztalgiabusz a Városligeti Műjégpálya bejáratától, a Műcsarnok mellől indul, és ugyanoda érkezik vissza.
 
A múzeum főigazgatója elmondta, hogy saját költségükön, a program keretében egy napra vendégül látják a szabolcsi Rétközberencsi Mesevár Óvoda gyermekeit és dolgozóit is, akik közül sokan még nem jártak a fővárosban.
 
A múzeumpedagógiai utazásokra a jármű befogadóképességének megfelelően korlátozott számban érhetők el jegyek, amelyek online a jegy.kozlekedesimuzeum.hu oldalon vásárolhatók meg.
 
MTI – fotó: Varga Dániel, Facebook és Közlekedési Múzeum
 

Kapcsolódó