Lelépő
Image default

Meteorzáporhoz hasonló károkat okozott a hatalmas szél a csodás magyar várban

A regéci várat sem kímélte a múlt heti viharos szél. A polgármester szerint most úgy néz ki a tetőszerkezet, mintha meteorzápor érte volna.
 
Több helyen megbontotta a regéci-vár tetőszerkezetén a héjazatot az egy héttel ezelőtti, közel száz kilométeres szél – adta hírül a boon.hu. Bakos Ferenc polgármester a helyi lapnak elmondta,  abban a magasságban, ahol a vár áll, sokkal erősebbek a széllökések, mint a hegy tövében. Éppen ezért már hozzászoktak, hogy alkalmanként az öregtorony tetejét egy-két helyen megbontja a vihar, amit általában maguk helyre is tudnak állítani.
 
 
A polgármester kiemelte: bíztak abban, hogy a nemrég megépült palotaszárny tetőszerkezete – mivel alacsonyabb a toronynál – kevésbé lesz érzékeny a szélre. Sajnos azonban bebizonyosodott, hogy ez nem így van, több helyen megbontotta a szél a héjazatot a palotán is – mondta a polgármester. Hozzátette: most úgy néz ki a vár, mintha meteorzápor érte volna, több helyen négyzetméteres területeken károsodott a tető.
 
Becslése szerint a kár milliós nagyságrendű, a helyreállítást pedig a helyszínek nehéz megközelíthetősége miatt valószínűleg speciális szakemberek bevonásával kell megoldani. 
 
Lelépő, címlapfotó: Márkusné Mónika, Facebook

Kapcsolódó