Lelépő
Image default

Hihetetlenül látványos lett a fogadóépület Magyarország egyik legkedveltebb kirándulóhelyén

A Visegrádi-hegység egyik frekventált kirándulóhelyén, a Rám-szakadékban információs és elsősegély-központot adott át a területet és a környező erdőket kezelő Pilisi Parkerdő.

Mészáros Péter, az erdőgazdaság szóvivőjének tájékoztatása szerint a fából készült, könnyűszerkezetes épületben nemcsak a Rám-szakadékba látogatók, hanem

a Vadálló-kövekre, a Prédikálószékre vagy Dobogókőre tartó turisták is tájékozódhatnak a környékbeli célpontokról és látványosságokról.

A közeli két, nehezen járható turistaútvonal miatt az épületben külön helyiséget alakítottak ki a bajba jutottak ellátására.

Itt a defibrillátor, az elsősegély-csomag és a hordágy mellett megtalálhatók a kullancs- és darázscsípés elleni eszközök és gyógyszerek is. A berendezések használatát szakképzett személyzet segíti.

A harmincöt méter mély Rám-szakadékban a parkerdő 2005-ben létrákkal és korlátokkal könnyítette meg a feljutást, és az útvonalat biztonsági okok miatt a Szlovák Paradicsomból ismert példák nyomán

felfelé egyirányúsították.

A fogadóépület a Pilisi Parkerdő és a Magyar Természetjáró Szövetség együttműködésében, az Európai Unió és a magyar állam támogatásával valósult meg, egy csaknem félmilliárd forintos projektben, melynek többek között útirányjelző és információs táblák kihelyezése is része volt.

(Forrás: MTI, fotók: Aktív Magyarország)

Kapcsolódó