Lelépő
Image default

Budapestet, Kecskemétet és Lajosmizsét is érinti a világjáró luxus vonatút

Nyolcvan nap alatt négy kontinens tizenhárom országát szeli át a Railbookers újonnan bejelentett luxusutazása. A vonatút jövő év augusztusában indul. A nyolcvan napos élmény Magyarország több városát is érinti – vette észre a turizmus.com.

Húsz mesés várost keresnek fel a luxusutazás résztvevői

A közel három hónapig tartó út során a résztvevők a világ legfényűzőbb vonatain utazhatnak privát kabinokban. Útközben rengeteg lenyűgöző természeti képződményt, UNESCO világörökségi helyszíneket és húsz mesés várost láthatnak az utazók. Természetes a luxusszállodák sem maradnak ki a programból:

a különféle városnézések miatt több éjszakát is hotelekben töltenek el a vonatok helyett.

Vancouverből indulva a Rocky Mountaineer névre keresztelt, üvegkupolás vonattal három napon át tart az utazás a Sziklás-hegységen, Lake Louise-on és a Banff Nemzeti Parkon keresztül. Ezután légi úton Edinburgh következik, ahonnan

egy egyhetes túra veszi kezdetét a Belmond Royal Scotsman fedélzetén.

Elképesztő luxusvonatokkal utazhatnak

Egy pár napos londoni tartózkodást a Párizsból Velencébe tartó utazás követ a Velence Simplon-Orient-Express fedélzetén, majd a Tádzs Mahal megtekintésére nyílik lehetőség a Delhiből Mumbaiba közlekedő The Maharajas Expresszen töltött hat éjszakának köszönhetően.

Isztambulból indul útnak a Golden Eagle Danube Express, amely Bulgárián és Románián áthaladva érkezik meg Magyarországra – írja a turizmus.com. A lap úgy tudja, mielőtt Budapestre érkeznének éjszakára a résztvevők,

megismerkedhetnek Kecskemét városával és lovasbemutatón vehetnek részt Lajosmizsén.

A luxusutazók Budapestről repülővel érik el a Kruger Nemzeti Parkot a Dél-afrikai Köztársaságban, ahonnan pár nap után a Rovos Rail fedélzetén három napon át utazhatnak Pretoriából Fokvárosba. Innen már csupán Szingapúrba repülnek, ahol az Eastern & Oriental Expressen töltenek el pár éjszakát.

Mélyen a zsebbe kell nyúlni a luxus vonatút élményeiért

A Railbookers szervezői a TimeOut-nak azt is elmondták, hogy az utazást a luxus vasúti utazások iránti növekvő igények kielégítésére tervezték, és ezzel is szeretnék hangsúlyozni a lassú utazás örömét.

A világkörüli utazásnak azonban igen borsos ára van.

A közel három hónapos útra szóló jegy ára (amely tartalmazza a szállodai elhelyezéseket, transzfereket, a repülőjegyeket, belépőjegyeket és az étkezések egy részét) 90099 font, ami nagyjából 39 millió forintnak felel meg.

Lelépő, fotók: Venice Simplon Orient-Express

Kapcsolódó