Lelépő
Image default

Három hely, ahol az orgona virágzásában gyönyörködhetsz

Megkezdődött az orgona virágzása, a lila és fehér virágok pazar illatfelhőbe burkolják a tájat az ország számos pontján.

Összegyűjtöttünk három helyet, ahol garantáltan nem fogsz csalódni a színpompás látványban.

Gellért-hegy

Az Erzsébet-híddal szemben, a Gellért-hegy oldalában minden évben csodálatos az orgona-virágzás. A lila színbe öltözött bokrok közül néhányat még az 1880-as években telepítettek. Ha pedig már itt járunk, mindenképpen érdemes a Budai Arborétumban tenni egy sétát, ahol szintén páratlan élményt nyújt az orgonavirágzás.

Pécs

Pécsett, az ország talán legszebb székesegyháza melletti Barbakánkertben is bontja a szirmait az orgona. Ráadásul a város most igazán mesés arcát mutatja, a virágágyások teljes pompájukban várják a ragyogó napsütésben érkező kirándulókat.

Zselic

Április közepétől virágzik az orgona a Dunántúl varázslatos kirándulóhelyén, a Zselicban is. Különösen látványos Simonfa határában a hegyi pincéknél, de igazából lépten nyomon virágzó bokrokat láthatunk, ha a környéket járjuk.

Mindeközben huszonötezer tulipán bontja szirmait az ország legnépszerűbb botanikus kertjében, emellett pedig az ország több pontján is látványos tulipánszüreteket tartanak. Ebben a cikkünkben a bálványosiebben a kőröshegyiebben pedig a mórahalmi virágünnepről írtunk. Virágzásnak indult a repce is, ami a magyar vidéket változtatja sárga virágszőnyeggé.

Lelépő.hu, fotók: Árva Zsuzsanna, Kiss Csaba, Zselic kedvelői – Facebook

Kapcsolódó