Lelépő
Image default

Tudtad? 800 éves olivafákat ölelhetünk a Balatonnál

A Balaton környéke lassan olyan, mint egy mediterrán vidék, leanderek, olivafák, és persze hatalmas víztükör és meleg nyarak.

Oliva fák a magyar tengernél

Ha szeretnél olivafát a kertedbe, vagy csak magadhoz ölelni pár 100-800 éves példányt és ábrándozni, milyen lenne egy saját oliva liget, július 21-én Káptalantótiban megteheted. Nyílt napot és vásárt tartanak ugyanis Sandra oliva kertjében Káptalantótiban.

Ezen a napon tíz százalék kedvezménnyel lehet megvásárolni az akár több százéves olajfákat, lesznek spanyol finomságok, borok az Istvándy Birtokról és koncert is. Olyan lesz ez, mint egy igazi időutazás, aminek során

300, 400, akár 800 éves fákat is magunkhoz ölelhetünk.

Reggel 10 órától nyitva lesz a kert a vendégek számára, délután 16.00-tól kínálják az Istvándy pincészet kiváló minőségű borait, majd élőzene is színesíti a hangulatot.

Fát ölelni egészen különleges érzés. Van három okunk, miért tedd meg Te is!

Természetközelség és nyugalom

Az emberek gyakran azért ölelik a fákat, mert közelebb akarnak kerülni a természethez. Az erdőkben vagy parkokban sétálva a fák körül lehetőségünk van elcsendesedni, megfigyelni a természetet, és elmerülni a nyugalomban. Ebben lehet részünk az oliva ligetben is.

Stressz csökkentése és érzelmi támogatás akár az oliva fák által is

Az ölelésnek ismert stresszcsökkentő hatása van. A faölelés során az ember testközelbe kerül a fával, és ezáltal egyfajta megnyugvást és érzelmi támogatást tapasztalhat. Az ölelés közbeni lassú, mély légzés hozzájárulhat a relaxációhoz és a stressz csökkentéséhez.

Energiaközvetítés és feltöltődés

Egyes emberek spirituális vagy energetikai kapcsolatot érezhetnek a fákkal. Úgy gondolják, hogy például az oliva fák is életenergiával rendelkeznek, és az ölelés révén képesek erre az energiára rezonálni és feltöltődni vele. Számos kultúrában a fákhoz való érintkezés, ölelés vagy támaszkodás spirituális gyakorlat része lehet.

Lelépő, fotók: Unsplash, illusztráció

Kapcsolódó