Lelépő
Image default

Kiderült, mikor lehet síelni és szánkózni legközelebb a Normafánál

Az engedélyek megérkeztek, hamarosan ismét megfelelő körülmények várják majd a Normafa környékén a téli sportok szerelmeseit.

130 éve kiemelkedő helyszíne a téli sportoknak a Normafa

„Karácsonyra végre elhárult az akadály, hogy megfelelő időjárás esetén a Normafán ismét kialakíthassuk a sífutó és szánkópályákat” – jelentette be a jóhírt a Normafa Park. Tájékoztatásuk szerint a természetvédelmi hatóság az új eljárásban harmadszor is engedélyezte a főváros több mint százharminc éves téli sportterületének működését.

Rámutatnak, az elmúlt időszakban elvégzett szakértői vizsgálatok egyértelműen alátámasztották, hogy a tavalyi hópótlás után nem rosszabb, hanem kedvezőbb állapotban van a terület élővilága. A Normafa Park a hópótló eszközöket előkészíti, a következő lehűlés után pedig ismét lehet majd síelni és szánkózni a főváros első számú kirándulóhelyén.

Ezt olvastad már?

Az idén 75 éves budapesti kisvasúton készülnek a közelgő ünnepekre. Immár többéves hagyomány, hogy az adventi időszakra a Gyermekvasút különleges díszítésű kocsikkal lepi meg a kirándulókat. A tavaly nagy sikerrel debütált fénykocsi mellé idén egy fénymozdony is készült, melyekkel mindennap találkozhatnak az utasok.

Fantasztikus látványt nyújtanak az ünnepi díszbe öltözött Gyermekvasút járművei

Elkészült a Szent Anna réti engesztelőkápolna is a Normafánál. A hívek adományából felépült, alig harminc négyzetméteres, de nyitható oldalú, és így szabadtéri szertartások megtartására is alkalmas misézőhelyet Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek áldotta meg pénteken.

Meseszép parányi kápolna hirdeti Isten dicsőségét a főváros első számú kirándulóhelyén

Lelépő, fotók: Tóth Zserald

Kapcsolódó