Lelépő
Image default

Úgy pillanthatunk be Frida Khalo életébe, ahogy még sohasem

A Nemzeti Táncszínház novemberi és decemberi bemutatói igazi föld körüli utazásra hívják a közönséget. Gabriel García Márquez Szerelem a kolera idején című művéből készült előadás, és Frida Kahlo festőművész életét feldolgozó darab is szerepel a premierek között.
 
Fantasztikus előadásokkal készül az év végére a Nemzeti Táncszínház. A Duna partjáról egyenesen a dél-amerikai Tayos-barlangba indulhatunk általuk, hogy megismerhessük az ott rejlő mélység titkait, ezek után megállhatunk Cartanegrában, hogy meghallgassuk Gabriel García Márquez szerelmi történetét,
 
majd innen felmehetünk egészen Mexikóig, ahol megismerkedhetünk a kalandor festőnő Frida Khalóval.
 
Mindeközben tehetünk egy kisebb kitérőt Indiába, ahol magunkba szívhatjuk a helyi tánc szellemiségét, a Sivasakti Kalánanda Táncszínházzal.
 
A hónap első bemutatójaként a Duna-menti népek táncaiból és zenéiből építkező művet állít színpadra a Duna Művészegyüttes, november 20-án pedig a Bozsik Yvette Társulat mutatja be Golenya Ágnes Éva írónő az ecuadori Tayos barlangban végzett kutatásai, valamint Móricz János felfedező beszámolói által inspirált előadását.
 
 
November 25-én az Inversedance – Fodor Zoltán Társulat Gabriel García Márquez a Szerelem a kolera idején című világhírű művéből készült előadását mutatja be, a GG Tánc Eger új, Szerelem című produkcióját pedig november 27-én lehet megtekinteni a Nagyteremben.
 
November 30-án a Székesfehérvári Balett Színház Un Ballo című kétrészes estjére kerül sor, amely Müller Péter Isten Bohócai című könyve alapján készült.
 
 
Az új bemutatók sorát december 7-én a Duda Éva Társulat előadása zárja, amely a mexikói festőnő, Frida Kahlo életét és művészetét dolgozza fel a mozgókép és a táncművészet eszközeit kombinálva.
 
MTI, fotók: Lékó Tamás és Nemzeti Táncszínház

Kapcsolódó