Lelépő
Image default

Acéltrezor őrzi Budapest legújabb kovászos nápolyi pizzájának receptjét

A szabadulószobáiról ismert Neverland új egységgel lett gazdagabb, ahol a kovászos nápolyi pizzáké a főszerep. De bárki megtalálhatja a számára legínycsiklandozóbb ételt és italt: a koktéloktól a kemencés kovászos aranygaluskáig bezárólag.

Szabadulószobások nyitottak zseniális pizzériát Budapesten

Megnyitotta új egységét a Neverland Budapesten, amely nyolc szabadulószobája mellett, most már egy pizzériával is büszkélkedhet.

„Eddig is volt rá lehetőség, hogy a szabadulószobába érkező vendégeink fogyaszthassanak a koktélbárunkban. De szerettünk volna egy olyan helyet létrehozni, ahova nemcsak a szabadulószoba előtt vagy után érdemes betérni. Hanem bármikor, amikor szeretnénk egyedi koktélokat, egy jó kovászos pizzát vagy egy különleges, kemencében sült ételt fogyasztani” – árulta el Josep Zara, a Neverland CEO-ja.

A főszerepet a nápolyi pizzák kapják, amelyek az egyedileg gyártott Morello Forni kemencében sülnek, óránként akár 170 darab.

Emellett nagy figyelmet fordítanak a pizzakészítés minden fázisára.

aját vízkezelő-rendszert hoztak létre az ideális PH-érték, hőmérséklet és ásványi anyag tartalom szabályozása érdekében. Kovászgépet és az országban először Pizzarella nyújtó gépet is használnak. Ez utóbbi az emberi kéz mozdulatait imitálva nyújtja úgy a tésztát, hogy a széléből nem nyomja ki a levegőt.

Trezorban őrzik a nápolyi pizza receptúráját

Mindezek mellett különféle liszteket és sókat használnak a legkiválóbb minőség érdekében, a bio gránit kövön őrölt gabonától egészen a parajdi sóig.

„A pontos receptúra szigorúan titkos, a személyzetből összesen két ember ismeri azt. A receptúrát a Money Heist szabadulószobánk 80 centiméter vastag rozsdamentes acél széftermének egyik acéltrezorjában őrizzük. Ide csak úgy lehet bejutni, ha a lézer biztonsági- és kamera rendszert kijátsszák és a titkos átjárókat is megtalálják. Továbbá kell hozzá három kulcs, egy kód, egy név, egy jelszó és egy kártya is” – árulta el Josep Zara. Kiemeli, csapatával több hónapig tesztelte az ételeket, míg összeállt a rendkívül magas minőséget képviselő étlap.

A Konyhafőnökből igazolt a Neverland

Mindebben a Konyhafőnök korábbi döntőse, Pallag Dávid és Botos Tamás segédkeztek, akik executive séfként felelnek a készülő ételekért. Azonban nemcsak az ételek, de az italok is igazán egyediek a Neverland Pizzériában.

Az Italicus koktélverseny nemzeti győztese, Mihálffy Boldizsár és csapata a hét főbűnhöz kapcsolódóan álmodták meg a júniustól elérhető itallap extra koktéljait. Ezek mellett számtalan klasszikus is rendelhető, ahogy alkoholmentes verziót is kérhetünk.

Az enteriőr Pompeit idézi

Nemcsak az ételek, de az étterem látványvilága is különleges. Takács Lilla és Biczó Levente díjnyertes látványtervezők nevéhez fűződik a szabadulószobák látványvilága is, így az étterem kialakításakor is rájuk bízták a feladatot.

Az étterem falát gazdagító Pompeii stílusú, kézzel készült festmények pedig Zenovitz Zénó – az Operaház korábbi díszlettervezőjének – munkái.

Freskóit a Neverland neonfényes világa ragyogja be.

„Bízunk benne, hogy aki ellátogat a Neverlandbe, akár az egész estét nálunk tölti. A szabadulószobáink és az éttermünk erre most már bármikor lehetőséget biztosítanak, a hét minden napján” – tette hozzá Josep Zara.

Lelépő

Kapcsolódó