Lelépő
Image default

Győzött az összefogás: Újranyit az ország egyik legnépszerűbb fürdője

Ahogyan azt a Lelépő is megírta, az energiaválság miatt bezárt a Miskolctapolca Barlangfürdő, ám ennek hírére megmozdultak a helyi szállásadók, vendéglátósok. Az összefogás eredményeként a komplexum újra meg tud nyitni, október 28-tól ismét várják a fürdőzni vágyókat. 

A magas energiaárak miatt megnövekedett költségekre hivatkozva, a hónap elején ideglenesen bezárt barlangfürdő. A városvezető akkor elmondta, hogy az összegnek, amit elő kell teremteni, akkorának kell lennie, hogy abból a Barlangfürdő a téli szünet időszakának végéig, azaz január 8-ig üzemelhessen.

A miskolctapolcai szállásadók és vendéglátók között a megyei iparkamara közvetítésével folytatott tárgyalás sikeres volt, és minden akadály elhárult az elől, hogy az európai hírű fürdő október 28-án, pénteken reggel 9 órakor újra megnyisson. 

Kiderült, hogy 65-70 millió forint kellett az újranyitáshoz, amelynek nagy részét az önkormányzat a költségvetés módosításával nemrég életre hívott Városvédelmi Alapból finanszíroz, és az érintett szállásadók és vendéglátók összességében mintegy 20 millió forinttal járulnak hozzá a Barlangfürdő működési költségeihez. 

Németh Judit, a Miskolci Fürdők Kft. ügyvezetője elmondta, minden szolgáltatás elérhető lesz a Barlangfürdőben, ami a bezárása idején megvolt benne. Naponta reggel 8 és 18 óra között tart majd nyitva, és a gyógyászati szolgáltatások reggel 8 és 16 óra között leszenek elérhetők a megszokott rendben. A fürdő esti bezárása után azonnal lekapcsolják a nélkülözhető energiafogyasztó berendezéseket és a világítást, hogy ezzel is takarékoskodjanak.

Boon.hu nyomán Lelépő

Kapcsolódó