Lelépő
Image default

Nemzetközi díjat vitt haza Olaszországból a Mini Erdély Park

Nem mindennapi elismerést vehettek át a Mini Erdély Park munkatársai. A tematikus park családi és szórakoztató jellege, Erdély kulturális örökségének népszerűsítéséhez való hozzájárulása miatt nyerte el az Arany Póni díjat.

Európai szinten is felfigyeltek a tematikus parkra

Arany Póni díjat kapott a Mini Erdély Park – jelentette be közösségi oldalán a tematikus park. A Golden Pony Awards-ot az olasz Bergantinoban vette át a Szejkefürdőn található létesítményért Fazakas-Katona Kinga és Mihály Alpár.

A Szejkefürdőn, Orbán Balázs birtokán található tematikus park munkatársai úgy fogalmaztak,

nagyon örülnek annak, hogy európai szinten is felfigyeltek rájuk.

A székelyudvarhelyi székhelyű Legendárium csapat által 2020-ban megnyitott szabadtéri létesítményben bemutatott épületek közül több is az UNESCO Világörökség része. Köztük megtalálhatók történelmi épületek és középkori várak is.

A maketteket a székelykeresztúri származású Vajda Domokos és Németh Hajnal Auróra képzőművész készítette, Gyöngyössy János történeti grafikus szakmai irányításával. Évente több mint százhúszezer látogatója van, és

jelenleg több mint százhúsz makett tekinthető meg.

Az Arany Póniról

2002-ben alapította Golden Pony Awards-ot Games&Parks Industry Magazine. Az évek során mostanáig a szabadidő- és szórakoztatóipar háromszázötven szereplőjének kiválóságát ismerte el a világ ötvenhárom országából.

Minden alkalommal a legjobb vidámparkokat, víziparkokat, beltéri és kültéri tematikus parkokat, illetve tematikus vásárokat díjazzák. Idén huszonötödik alkalommal szervezték meg a versenyt és díjátadót az olaszországi Bergantinóban, ahol tíz, különböző országból származó park kapott nemzetközi elismerést.

Lelépő, fotók: Mini Erdély Park facebook oldala

Kapcsolódó