Lelépő
Image default

El akarhatták titkolni, de kiderült, egy férfit tépett szét egy medve Tusványos közelében

Hargita Megye Tanácsának elnöke, Borboly Csaba azt állítja, hogy egy 37 éves férfit medve marcangolt szét Bögöznél. A Tusványoshoz közeli község mellett emberi testrészeket találtak – írja az Agerpresre hivatkozva a Maszol.ro.

Hargita Megye Tanácsának elnöke, Borboly Csaba tájékoztatása szerint a férfi két hete tűnt el. Bögöznél található nyaralóját akarta felújítani, de két hét elteltével sem kaptak ismerősei hírt felőle. Amikor pedig a keresésére indultak, csak a testrészeit találták meg. A feltételezések szerint egy medve marcangolta szét, mert több testrész került elő különböző helyekről.

A politikus szerint az ügyben nyomozó hatóságok nem beszéltek senkivel, a környékbeli vadásztársasággal sem.

„Ma is megpróbálom felvenni a kapcsolatot a környezetvédelmi miniszterrel, hogy ezt a medvét, ha igaz, hogy szétmarcangolt, megölt egy embert, akkor nagyon gyorsan azonosítani kell és el kell távolítani” – hangsúlyozta Borboly Csaba.

Maria Plumbu, a Hargita Megyei Rendőrfelügyelőség szóvivője megerősítette, hogy emberi maradványokat találtak.

Elmondása szerint ezeket szakértői vizsgálatra már megküldték és emberölés miatt indítottak nyomozást.

„2023. július 19-én értesítették a rendőrséget, hogy Bögöz községben, Dobóban emberi maradványokat találtak. A vizsgálatot követően a rendőrök hozzáfogtak e maradványok begyűjtéséhez, amelyeket szakértői vizsgálatra átadtak Törvényszéki Orvostani Szolgálat szakembereinek. A rendőrség az ügyészség koordinálásával, emberölés miatt indított büntetőeljárásban folytatja a nyomozást” – mondta el Maria Plumbu.

Mindeközben nem csak Tusványos közelében, hanem Magyarországon is medveveszélyre figyelmeztetnek, ráadásul az egyik leglátogatottabb túrahelyén. Úgy tudni,  több példány is él az ország északi felében. A Bükk egyik lakójának már neve is van, Mihály. És bár elkeresztelték az állatot, közel sem olyan barátságos, hogy érdemes lenne haverkodni vele.

Te tudod, mit tegyél, ha összefutsz a Bükkben Mihállyal, a medvével?

Lelépő, forrás: Maszol.ro, fotó: Illusztráció

Kapcsolódó