Lelépő
Image default

Rekordmennyiségű felvétel érkezett az ország legnagyobb fotópályázatára

Minden eddiginél több, összesen negyvennégyezer képet küldtek a Magyarország 365 fotópályázatra. Ezt jelentett be Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Facebookra feltöltött videójában.

5500 fotós 44 ezer fotóval nevezett

A politikus szavai szerint ez Magyarország legnagyobb fotópályázata

„azzal a kimondott céllal, hogy bemutassa hazánk büszkeségeit”.

Összesen ötezerötszáz profi és amatőr fotós pályázott a Magyarország 365 felhívásra – tette hozzá. Emlékeztetett arra, hogy az idén új kategóriákban is lehetett pályázni, például portré és utcai fotó kategóriákban. „Ezzel újabb árnyalatait tudjuk bemutatni hazánknak” – jegyezte meg.

Kitért arra is, hogy a zsűriben elismert fotográfusok dolgoznak, akik „már meg is kezdték a munkájukat.” Az eredményeket pedig hamarosan közzé is teszik majd.

Ahogyan azt a Lelépő is megírta, idén ötödik alkalommal hirdették meg a Magyarország 365 fotópályázatot,  amelyre immár öt kategóriában várták a professzionális és amatőr fotográfusok felvételeit.

Hatalmas siker volt tavaly is a Magyarország 365 pályázat

A Magyarország 365 fotópályázatot három kategóriában – természet és táj, épített és tárgyi örökség, valamint életképek témában hirdették meg már tavaly is. Akkor a Miniszterelnöki Kabinetiroda tájékoztatása szerint a pályázat iránt szintén hatalmas volt az érdeklődés. 2022-ben összesen harmincnyolcezer pályamű érkezett be, amiből szakértő zsűri választotta ki a legjobbat.
Ebben a cikkünkben épített és tárgyi örökség kategóriában mutatjuk be a legjobbakat, itt pedig természet és táj kategóriából válogattunk.
Lelépő, fotók: 2022-es válogatás a pályázatra beküldött fotókból

Kapcsolódó